Setmanari d'informació local - 138 anys

La cantautora mallorquina Maria Jaume Martorell, seleccionada per a la fase final del Sona9

33593

La cantautora mallorquina Maria Jaume Martorell (Lloret), la rapera empordanesa Joina (Figueres), el grup valencià de pop-rock L’Últim Europeu (Catadau), la banda garrotxina de reggae-dub Relat (Tortellà) i la formació barcelonina de rock Urpa s’han classificat per a la recta final de la 19a edició del Sona9, el concurs referencial de la música emergent en català.

La fase final del certamen arriba després dels concerts semifinals celebrats al festival Acústica de Figueres, les festes de Santa Tecla de Tarragona, el Mercat de Música Viva de Vic i el BAM Festival de les festes de La Mercè de Barcelona.

Els finalistes hauran de passar dues proves abans d’accedir a la final. D’una banda, la gravació d’una cançó a Bucbonera Studios de Caldes de Montbui, amb la producció i assessorament de Jordi Bastida (guitarrista d’Els Pets, Carlos Sadness, Ramon Mirabet i Trau) i la supervisió tècnica de Tomàs Robisco. I, de l’altra, un concert acústic als estudis d’iCat per al programa “Sona9”, realitzat per Lluís Gendrau, que s’emet els diumenges, de 23 a 24 h.

De la darrera fase del Sona9 en sortiran els tres grups o solistes que actuaran el dimecres 20 de novembre a la sala Luz de Gas de Barcelona. A la mateixa gala, Sandra Bautista, guanyadora del Sona9 de l’edició del 2018, presentarà el seu primer disc, Trapezista (Satélite K, 2019).

El premi per al guanyador del Sona9 és l’enregistrament i edició d’un disc, amb la direcció d'un productor professional, una campanya de publicitat a Televisió de Catalunya, Catalunya Ràdio i la revista Enderrock i una gira de concerts als festivals i mercats més destacats del panorama nacional. Els finalistes, per la seva banda, obtindran la gravació d’un EP de quatre cançons en un estudi professional, així com un premi en material musical.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.