Setmanari d'informació local - 138 anys

Mallorca traurà la lectura al carrer amb la iniciativa 'Literanit'

33507

El Consell de Mallorca ha presentat aquest dijous 'Literanit 2019', una iniciativa que se celebrarà per primera vegada a l'Illa i que traurà la lectura al carrer a través d'una programació nocturna que inclou improvisacions teatrals en els autobusos, poemes musicats a bars, taules rodones i xerrades, signatura de llibres, conta-contes, eslam poètic i una lectura continuada en diversos idiomes de 'El Petit Príncep'.

La institució insular ha explicat que aquest esdeveniment interdisciplinari està promogut per la institució Francesc de Borja Moll i té el suport del Consell mitjançant una línia d'ajudes a esdeveniments de promoció sociocultural.

Durant la roda de premsa, la consellera insular de Presidència, Teresa Suárez, ha explicat que s'aposta per propostes que «enriqueixen com a societat mostrant com la diversitat de llengües i de cultures es converteix en un canal d'integració i comunicació».

Per part seva, el promotor de la iniciativa i portaveu de la institució Francesc de Borja Moll, Toni Mir, ha indicat que es cerca «una trobada amb la lectura en hores no habituals i en espais no habituals» perquè la lectura es converteixi en un fet estimulant. A més, ha indicat que aquesta iniciativa transformarà l'acte individual de llegir en col·lectiu per a captar l'atenció de nous lectors.

La primera nit de la lectura se celebrarà aquest dissabte 28 en diferents espais de Palma. L'escriptor Sebastià Portell s'encarregarà la lectura del pregó inaugural, a les 18.00 hores a la plaça de la Porta Pintada de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.