Setmanari Sóller

134
anys

Esquerra Unida rebutja els actes militaristes de l'OTAN a les Balears

33023

Esquerra Unida rebutja els actes militaristes de l'OTAN a les Illes.

07-09-2019

Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) ha rebutjat aquest dissabte la presència per una escala tècnica aquest cap de setmana de la patrullera de l'Armada "Infanta Cristina" al Port d'Eivissa.

EUIB defensa que el Port hauria de ser un 'Port de Pau' que servís de «refugi als vaixells que rescaten immigrants a la Mediterrània i no un port d'escala de bucs militars que participen en accions i exercicis de l'OTAN».

En aquest sentit, EUIB s'ha mostrat «sorpresa i indignada» per l'exercici de l'OTAN que tindrà lloc a Menorca entre setembre i octubre i que reunirà uns mil militars de vint-i-quatre països. EUIB defensa la reducció del pressupost anual de Defensa, la retirada de l'OTAN i la utilització amb finalitats socials i culturals dels espais propietat del Ministeri de Defensa.

Juanjo Martínez, coordinador de la formació d'esquerres, ha declarat que «una força política d'esquerres ha de ser implacable en la defensa dels ideals pacifistes i per això ens oposem a la utilització dels ports de les Illes per a acollir vaixells o exercicis militars de qualsevol mena». Per això, duran diverses preguntes i iniciatives al Congrés dels Diputats per tal de demanar explicacions al Ministeri sobre aquests exercicis a Menorca.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris