Setmanari d'informació local - 138 anys

46 anys d’ensenyament de llengua catalana i cultura a Manacor amb l'Escola Municipal de Mallorquí

32951

L’Escola Municipal de Mallorquí enguany fa 46 anys que ensenya la llengua catalana i cultura a Manacor. Aquesta setmana s'ha presentat el nou curs i s'ha obert el termini d’inscripció als cursos de català per a adults i, al llarg dels mesos de setembre i octubre, s'obriran diferents terminis de matrícula per a inscriure’s a la resta de cursos que s'ofereixen: ball de bot, història de Mallorca i cicles de conferències.

Com a novetat, s’ha incorporat a l’Escola un terminal de punt de venda, és a dir una TPV, per a poder efectuar el pagament dels cursos amb targeta bancària directament a l’Escola sense haver d’anar al banc.

Pel que fa als cursos de català, s’ofereixen 8 cursos diferents corresponents als nivells oficials de català: A2, B1, B2, C1, C2 i llenguatge administratiu. Del B2 al LA es continua oferint la modalitat semipresencial per a ajustar-se a la disponibilitat dels adults.

Quant als cursos de ball, es continua amb l’oferta dels nivells inicial, intermedi i perfeccionament, amb els tallers específics de mateixes i amb el grup familiar per aprendre a ballar conjuntament pares i mares amb infants a partir de 6 anys.

Dins l’oferta de ball han anunciat dues novetats de cultura popular, més relacionades amb el vessant musical. Així, es farà el curs dels sons de pagès II, gràcies a l’èxit que va tenir l’any passat el primer nivell. En aquest curs el que s’ensenya és a sonar la guitarra o guitarró i a cantar el ball de pagès com es cantava a la zona de Llevant en els segles passats abans que es popularitzàs el ball de bot, els boleros, fandangos, etc. i que és la musica característica d'aquí. I un curs dedicat a ensenyar a tocar xeremies, tamborí i flabiol, que es durà a terme els dissabtes al matí.

Pel que fa als cursos d’història de Mallorca, que ja fa 5 anys que s’iniciaren, continuen els quatre cursos amb l’objectiu de donar a conèixer la història del poble mallorquí i interpretar i valorar el patrimoni cultural i històric. Es fa un recorregut des de la prehistòria fins a la dictadura franquista i es fa el curs especial dedicat a conèixer el patrimoni.

El cicle de conferències que es durà a terme durant l'octubre i el novembre d’enguany es dedicarà a difondre la figura de Sant Vicenç Ferrer, commemorant que el 2019 fa 600 anys de la seva mort. Un programa en què hi participaran diferents especialistes de la matèria, coordinat pel professor de la Universitat de les Illes Balears Gabriel Ensenyat.

Per a inaugurar el curs escolar es durà a terme la ja tradicional ballada a la pista de bàsquet de devora el molí d’en Beió divendres 11 d’octubre a les 20.30 h, però en aquesta edició s’ha volgut oferir un programa més extens amb una vetlada de ball amb l’actuació de tres grups: l'Escola de Música i Ball Menorquí de Sant Lluís; el grup manacorí Sa Torre i un grup que debutarà: els alumnes del curs de sons de pagès de l’any passat de l’Escola de Mallorquí posaran en pràctica el que aprengueren l’any passat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.