Setmanari Sóller

134
anys

Absolen el PP de destruir proves per... falta de proves

32943

04-09-2019

El jutjat penal número 31 de Madrid ha absolt el Partit Popular i tres empleats de la formació en el cas dels ordinadors del seu extresorer Luis Bárcenas. El jutge ho argumenta per falta de proves; considera que no ha quedat acreditat que en destruir els ordinadors que havia utilitzat Bárcenas tenguessin la intenció d'eliminar informació per obstaculitzar la investigació de l'Audiència Nacional.

A la sentència, el magistrat absol el PP i els tres acusats, l'extresorera Carmen Navarro; el responsable de l'Assessoria Jurídica, Alberto Durán; i el cap del Departament de Sistemes Informàtics, José Manuel Moreno, dels delictes d'encobriment i de danys informàtics.

També absol del delicte de danys informàtics el Partit Popular perquè s'ha pogut acreditar que uns dels ordinadors sí que era propietat de la formació política, mentre que de l'altre no sap si era del partit o de Luis Bárcenas.

Encobriment

Pel que fa el delicte d'encobriment, la sentència també absol el Partit Popular i els tres acusats en aplicació del principi 'in dubio pro reo', - que, en cas de dubte sobre la prova dels fets, s'ha de sentenciar a favor del processat-. Entre les possibilitats que els acusats actuassin per dificultar l'acreditació d'un delicte o simplement per complir amb la llei de protecció de dades, el tribunal ha de decantar-se per l'explicació més favorable al processat.

La sentència es pot apel·lar a l'Audiència Provincial de Madrid.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris