Setmanari d'informació local - 138 anys

Una associació animalista denuncia l'ús d'animals en les carreres del Cós de Sineu

32911

L'Associació per a la Protecció i el Benestar dels Animals d'Espanya (ANPBA) ha presentat davant el Govern una denúncia contra l'Ajuntament de Sineu per l'ús d'animals vius en les carreres del Cós, celebrades el 15 d'agost per les festes del municipi.

Segons ha informat l'entitat, han sol·licitat que s'iniciï un expedient sancionador per a determinar «presumptes responsabilitats, i, si escau, la imposició de sancions per haver estat lligats i penjats d'una canya un gall i un conill».

En el seu escrit, ANPBA recorda que la Llei balear de protecció animal prohibeix l'ús d'animals en festes o espectacles «si això els produeix maltractament, sofriments o tractes antinaturals». A més, l'entitat ha posat l'accent que la llei «també prohibeix recuperar festes populars amb animals a partir de l'entrada en vigor de la Llei». En aquest cas, la penja d'animals en les festes de Sineu «va ser eliminada per l'Ajuntament en 2016, 2017 i 2018».

En la denúncia, Anpba ha aportat dues sentències sobre l'ús de galls i conills en festes populars. Una d'elles és relativa a un festeig d'un poble de Burgos en el qual també es penjaven aquests animals d'un pal.

El Jutjat del Contenciós de Burgos va avalar les tesis de l'associació i va declarar que els animals sofrien maltractament. Per això, l'associació confia que la denúncia a Mallorca «aconsegueixi l'erradicació definitiva de l'ús d'animals vius en les carreres de Sineu».

A més, l'associació sol·licitarà al Govern i al Parlament que modifiquin la llei de protecció animal «perquè també quedi expressament prohibida i tipificada com a infracció la donació d'animals vius com a premi o recompensa».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.