Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Ibanat ofereix les explicacions sobre Cabrera en castellà i anglès, però no en català

32817

Diversos ciutadans de les Balears s'han queixat pel fet que les instruccions que imparteixen els tècnics de l'Ibanat (institut que depèn del Govern) per visitar l'illa de Cabrera, no tenen en compte la llengua pròpia de les Balears, la llengua catalana.

Una de les queixes que ha rebut l'Ibanat (i també el Govern) explica que «La meva família i jo anàrem d'excursió a Cabrera amb les barques que surten de la Colònia de Sant Jordi. En arribar al port de Cabrera ens varen rebre els tècnics de l'Ibanat que ens donaren les instruccions per visitar l'illa. Ens va sobtar molt, i fins i tot molestar, quan vàrem veure que els tècnics només donaven les instruccions en espanyol i anglès».

La persona denunciant explica que «Dins la barca hi havia molta gent catalanoparlant que venia d'excursió, i no se'ns va donar l'opció de rebre la informació en la nostra llengua.» i es demana: «Per què aquests tècnics no ofereixen les explicacions en català?»
La persona que ha fet arribar la queixa explica que «A la meva família i a mi ens va semblar un fet de menyspreu molt desagradable; sobretot perquè sabíem que els tècnics pertanyien a l'Ibanat, un ens públic del Govern de les Illes Balears» i proposa que «Per evitar aquestes situacions incòmodes en un futur i per garantir els drets que tenim els catalanoparlants a ser atesos en la nostra llengua, proposam que les explicacions per part dels tècnics de l'Ibanat s'ofereixin també en català, i de manera prioritària».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.