Setmanari d'informació local - 138 anys

Ha mort el polític i gestor cultural Rogelio Araújo Gil

32731

Aquest dilluns vespre ha mort a Palma Rogelio Araújo Gil, polític amb una àmplia experiència institucional i gestor cultural, a causa d'una greu malaltia detectada en els darrers mesos que no va poder superar malgrat els esforços metges. Nascut en 1957 a La Linea, Cadis, era diplomat en Ciències Empresarials especialitzat en comptabilitat i fiscalitat per la Universitat de les Illes Balears.

La carrera política de Rogelio Araújo es va iniciar l'any 2003, quan va ser elegit regidor de l'Ajuntament de Palma dins la candidatura del Partit Popular encapçalada per Catalina Cirer. Durant aquesta legislatura va ser el tinent de batle d'Educació i Cultura. En els comicis de 2007 va resultar de nou elegit a Cort, però va renunciar a l'escó per a incorporar-se com a president al museu d'art contemporani d'es Baluard en substitució de Pere A. Serra.

Durant aquesta etapa es va incorporar al Grup Serra, editora d'Ultima Hora, com a gerent de Promomallorca. També va ser director del museu modernista de Can Prunera de Sóller.

L'any 2012 es va incorporar al Congrés dels Diputats, també en el grup del Partit Popular, per la circumscripció de Balears en substitució d'Isabel Borrego, que havia estat designada secretària d'Estat de Turisme. En aquesta etapa, Rogelio Araújo va ser secretari primer de la Comissió de Cultura del Congrés, càrrec que va ocupar fins al setembre de 2015 amb motiu de la convocatòria d'eleccions generals.

Al final d'aquesta segona etapa política en el Congrés, Rogelio Araújo va reprendre les tasques com a gestor cultural en incorporar-se com a vocal de la Fundació Tren de l’Art, que presideix Carme Serra Magraner, presidenta del Grup Serra. Va compatibilitzar aquesta tasca amb l'assessoria de la Delegació del Govern en l'etapa de María Salom.

La seva lleialtat a ultrança del Partit Popular no va ser un obstacle perquè Rogelio Araújo destacàs pel seu caràcter afable i dialogant. Aquesta va ser, de fet, una de les seves principals virtuts polítiques: ser capaç d'entendre i entendre's amb els representants de tots els partits i de les associacions civils amb les quals va mantenir contacte.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.