Setmanari d'informació local - 138 anys

Un expert en dret penal per a evitar complicacions futures

32489

Indistintament de l'especialitat en la qual s'hagi preparat un advocat, la responsabilitat jurídica que té aquest expert en lleis és molt important, ja que d'acord amb les seves actuacions, diligències i defensa en els judicis, els interessos dels seus clients estaran protegits per a evitar complicacions futures.

En aquest sentit, es fa primordial que les persones contractin per a cada cas un advocat que compti amb els coneixements específics en l'àrea que es requereixi la defensa, ja que d'aquesta manera s'augmenta la possibilitat que el professional aconsegueixi un resultat final d'acord amb els desitjos i expectatives del seu client.

L'advocat i el procés penal

Certament l'advocat penalista ha de complir amb un perfil professional bastant idoni que li permeti assistir de millor manera als seus clients i analitzar de forma àmplia els casos per a així aconseguir visualitzar els arguments que l'afavoriran durant el desenvolupament dels judicis.

A Castell Abogados compten amb professionals en dret penal qualificats, els quals tenen l'experiència i la capacitat de construir de forma harmònica una defensa que permet en la majoria dels casos un resultat satisfactori per a l'acusat.

Aquesta és una de les branques de l'advocacia més delicades, ja que està en risc la llibertat del client, per la qual cosa es juga molt durant el procés judicial per a evitar una pena de presó o el pagament d'indemnitzacions prou altes que comporten moltes d'aquestes situacions legals.

D'això se'n desprèn la necessitat de comptar amb un advocat penal especialitzat, ja que l'expert en aquesta matèria sap com aprofitar cada instrument legal durant el procés judicial per a encaminar el judici en concordança amb els interessos de l'acusat.

Quin perfil ha de reunir un advocat penalista?

Quan una persona es veu involucrada en una situació que requereix la intervenció d'un advocat penal és necessari que consideri alguns elements importants que ha de reunir un bon professional en aquesta matèria, ja que d'aquesta forma podrà assegurar un bon desenvolupament del procés judicial.

Comptar amb l'acreditació legal requerida: un dels principals requeriments que el client ha de fer al professional del dret són les seves credencials, tant la titulació professional com el carnet del col·legi, ja que d'aquesta manera s'evitarà qualsevol inconvenient de caràcter legal durant el desenvolupament del cas.

Actualització permanent: un advocat reeixit és un professional que s'està formant de manera constant amb les noves lleis, per a això és necessària la seva participació en cursos, xerrades, seminaris i tallers.

Reconeixement ètic i moral: també l'aspecte moral és primordial per a la contractació d'un servei penal, ja que si l'advocat compta amb un alt reconeixement en l'àmbit jurídic té grans possibilitats d'aconseguir resultats favorables.

Empatia: definitivament entre l'advocat i el client ha d'existir una bona relació i sobretot confiança, ja que existeix la possibilitat que es produeixin resultats desfavorables per a l'acusat, per la qual cosa el seu objectiu ha de ser protegir els seus interessos amb estratègies eficients.

Àmplia anàlisi de risc: les decisions que prengui el professional del dret durant un procés penal són crucials, d'aquí la importància que l'advocat calculi molt bé els riscos perquè no es produeixin errors greus que comportin a la pena de presó.

Alta capacitat de negociació: també aquest expert ha de ser un excel·lent negociador i estrateg per a arribar a importants acords amb les parts involucrades de forma prèvia a la celebració del judici, ja que aquest factor pot incidir de forma negativa per a obtenir millors resultats.

Excel·lent orador: aquesta qualitat és fonamental en un bon advocat, ja que la paraula serà la seva millor arma durant els judicis. El professional del dret que sap com agrupar els principals arguments al seu favor en un discurs coherent i amb gran capacitat de persuasió té en gran manera èxit assegurat.

Bon redactor: igual que l'oratòria, la capacitat de redacció és un altre element important per a exposar els arguments legals, per això els documents han de conservar una bona ortografia, redacció i bon ús dels termes jurídics perquè generi una imatge positiva del professionalisme de l'especialista.

Quins casos pot atendre un expert en dret penal?

Els advocats penalistes s'encarreguen d'assistir diferents casos judicials com a robatoris, agressions de diverses índoles, assumptes d'homicidi, violacions i furts, la qual cosa converteix a aquesta activitat en un ofici amb altes exigències professionals i intel·lectuals.

Definitivament l'advocat penalista és un auxiliar de la justícia per a les persones que han comès infraccions amb el codi penal, per això ha de ser un expert per a filar paraules i presentar un discurs coherent davant els òrgans de la justícia, i així en la majoria dels casos garantir que es compleixin els requeriments dels seus clients.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.