Setmanari d'informació local - 138 anys

Tot allò que necessites per aprendre a tocar la guitarra

32465

Si existeix un instrument que confereixi personalitat a qui el toca i que et converteix en l'ànima de totes les festes, aquest és la guitarra. Ja sigui en una reunió a casa, en una barbacoa a la platja o en qualsevol viatge que emprenguis, sempre serà la teva fidel companya i una arma infal·lible per a socialitzar amb qui vulguis.

L'embruix de la guitarra és especial, i només cal saber tocar uns acords perquè la gent et pari esment amb la cara embadalida. Existeixen molts mites sobre la dificultat d'aprendre a tocar aquest instrument, però no són certs. De fet, és un dels instruments més senzills d'aprendre, sent infinitament més difícils el violí, la trompeta o el piano, per exemple.
Per a tota la informació que necessitis sobre els diferents tipus de guitarres i, si estàs pensant a aprendre a tocar-la, dels millors models per a principiants, no dubtis a buscar informació en unaguitarrafeliz.es, la millor guia en instruments musicals de la xarxa.

Passos per a aprendre a tocar

A continuació et mostrarem una petita guia de com fer els teus primers passos en el teu aprenentatge, per al que únicament necessitaràs dues coses: una guitarra i molta il·lusió.

Tria el teu tipus de guitarra

Pots triar entre la guitarra clàssica espanyola, la guitarra acústica i la guitarra elèctrica. Això dependrà de l'estil en què estiguis més interessat. Si el teu pal és el flamenc, sens dubte hauràs de decantar-te per la clàssica. La guitarra elèctrica està pensada més per als roquers, admiradors de Jimi Hendrix, Keith Richards o Eric Clapton. Bé, pot ser que ens estiguem precipitant.

Un terme mitjà és la guitarra acústica, que et permetrà tocar estils més variats. I, alerta, no és la més senzilla d'aprendre com pensen alguns, però moltes vegades és millor començar pel més complicat perquè els passos posteriors ens semblin més suportables. Des de fa anys és la més usada pels principiants i és la nostra recomanació.

Aprèn quines són les parts que conformen la teva guitarra

Son: la caixa, la seva part més gran i l'encarregada que la guitarra tingui la seva característica ressonància; el masteler, també anomenat braç, que és la part on van les cordes i els trasts; i, finalment, el cap, lloc on les cordes van subjectes a les clavilles i d'on parteix l'afinació.

Afina la teva guitarra

Això ja té el seu entrellat. Les guitarres han d'afinar-se començant des de dalt i continuant cap avall. El primer pas és afluixar les cordes perquè després puguis manipular-les des de les clavilles. Si no saps com fer-ho, no et preocupis. Vivim en una meravellosa era tecnològica que posa a la nostra disposició les solucions a tots els problemes. Existeixen nombroses aplicacions d'afinació que pots baixar d'internet, i en molt poc temps deixaran de fer-te falta perquè tu mateix podràs afinar-la d'oïda.

Distingeix els arpegis de les notes

La guitarra pot tocar-se de dues maneres diferents: amb arpegis, o fent acords tot gratant-la, tocant diverses cordes alhora, i tocant nota per nota, que és bastant més complicat. L'objectiu és aprendre totes dues formes per a poder anar intercalant-les.

Agafa bé la guitarra i fes-la sonar

El millor per a un principiant és començar l'aprenentatge sostenint la guitarra assegut, amb la caixa a la dreta i el masteler a l'esquerra. Dóna suport a la riba de la caixa en la cuixa. A continuació ja pots fer-la sonar.

I a partir d'aquí és quan comença l'autèntic aprenentatge. A internet tens centenars d'excel·lents cursos que t'ajudaran a dominar l'instrument, encara que mai està mal comptar amb el suport d'algun amic que controli la guitarra i et pugui aconsellar, o fins i tot donar algunes classes amb algun músic. Simplement per a arrencar. En poques setmanes ja li estaràs traient algunes melodies.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.