Setmanari d'informació local - 138 anys

Abans que na Paula va ser en Biel: multat per parlar en català a un guàrdia de l'aeroport

32245

Setmana Santa de 2018, en Biel, un empresari mallorquí torna a Mallorca des de Nova York amb la seva família (cinc persones en total). De la ciutat nord-americana viatgen fins a Madrid, i de la capital espanyola a Barcelona. Tot i que el se viatge continua fins a Palma, a la capital catalana els obliguen a sortir a recollir es maletes i a tornar a l'àrea de sortides. I, per tant, han de tornar a passar el control de seguretat.

El guàrdia de seguretat els demana la documentació i li donen els cinc passaports. En Biel li demana si hi ha cap problema i, aleshores el guàrdia li diu «si no me habla en castellano, no le entiendo». En Biel, dirigent-se a la seva dona li comenta «ja començam» i aleshores el guàrdia li diu, de males maneres, que no té perquè entendre'l. En Biel li demana que s'identifiqui, ja que no duu el número visible. El guàrdia s'hi nega.

Aleshores apareixen dos membres de la Guardia Civil que li diuen al guardia privat que ja se'n fan càrrecs ells.

Els guadiacivils varen procedir a identificar tota la família. En Biel va presentar una queixa davant Aena i en ple mes d'agost va rebre una notificació de l'Agència Espanyola per a la Seguretat Aèria (AESA).

Paradoxalment, en Biel va acabar rebent una multa de 400 euros per «haver-se negat a identificar».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.