Setmanari d'informació local - 138 anys

Demanen al Govern que les ajudes al lloguer no exigeixin ingressos mínims

31793

La plataforma Stop Desnonaments Mallorca ha demanat aquest dijous al Govern que revisi els expedients exclosos de les ajudes al lloguer de l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi) i que en futures convocatòries elimini el requisit d'ingressos mínims.

L'entitat qüestiona el concepte d'ajudes directes al pagament de lloguer perquè considera que "alimenten la bombolla del lloguer" i "contribueixen al balafiament de diners públics que pararà a les mans dels propietaris", però reconeix que "per a moltes famílies, aquestes ajudes representen l'única esperança per a evitar ser desnonats a curt termini".

Stop Desnonaments ha criticat la xifra de sol·licituds d'ajuda al lloguer destinades al *Ibavi, "havent-hi tanta necessitat d'ajudes", i atribueix això a una falta d'informació als possibles sol·licitants, de la qual culpa al *Ibavi.

A més, l'associació ha assegurat que més de 1.000 famílies han estat excloses per no arribar als ingressos mínims exigits, un requisit que, segons el parer de Stop Desnonaments, perjudica "les famílies que precisament més ho necessiten". Igualment, Stop Desnonaments ha mantingut que s'estan "produint errors" en la forma de quantificar els ingressos mínims, perquè no es prenen com a referència els ingressos nets de la unitat familiar sinó els rendiments nets reduïts.

Per tot això, entre altres mesures, Stop Desnonaments ha demanat al *Govern que, a més d'eliminar el requisit d'ingressos mínims en pròximes convocatòries, busqui "la forma de compensar a totes les famílies" en la convocatòria actual, i que augmenti les sancions als propietaris que no dipositin la fiança, entre altres mesures.

D'altra banda, arran d'una sentència guanyada per la secció de Stop Desnonaments de Santa Maria del Camí enfront d'un propietari per no dipositar la fiança, la plataforma ha animat als inquilins a acudir als tribunals per a "reclamar a temps els seus drets".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.