Setmanari d'informació local - 138 anys

Independents d'Artà presentarà una moció per eliminar el xibiu de Cala Torta

31775

Independents d'Artà ha recordat aquest dimecres que el passat 29 de juliol de 2018, va caducar la concessió del xibiu instal·lat a la platja de Cala Torta. Fa prop d'un mes Demarcació de Costes va ordenar tancar i desmantellar el xibiu, que ha funcionat un any més després de la seva caducitat i que ocupa el domini públic maritimoterrestre.

Segons han afirmat des de la formació municipal, l'Ajuntament d'Artà va sol·licitar un projecte per rehabilitar la zona de Cala Torta en el qual es preveu la recuperació dunar, zones de descans i demolició i instal·lació temporal de bar de platja i lavabos. En relació a aquest projecte, el Director General d'Espais Naturals i Biodiversitat va emetre una resolució per la qual certifica que efectuar el projecte pot afectar de forma apreciable als espais de Xarxa Natura 2000, LIC i ZEPA, els hàbitats i les espècies d'interès comunitari que hi són presents.

«Entre molts altres arguments, instal·lar un xibiu temporal només dona efectes negatius a una de les platges més emblemàtiques del municipi: el sistema dunar de Cala Torta es pot veure especialment afectat, la massificació d'usuaris a la platja pot ser un problema de descontrol, així com els renous, el trànsit diari i els consegüents impactes, etc», han apuntat. Per aquests motius, la formació proposa modificar el projecte presentat i se n'elimini la instal·lació temporal de bar de platja, aprofitant l'oportunitat de respectar la platja verge de Cala Torta i evitar qualsevol instal·lació de xibiu.

A més, han assenyalat que la primera moció que presentarà el grup d'UIA al primer plenari d'aquesta legislatura serà deixar Cala Torta sense la instal·lació d'un xibiu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.