Setmanari d'informació local - 138 anys

Comissió de Festes de Sant Bernat: «No entenem unes festes de poble sense la participació del poble»

«El rector ha volgut rompre amb el voluntariat de la Comissió de Festes» denuncien

31733

La comissió de festes de la romeria de Sant Bernat ha emès un contundent comunicat on denuncien que el rector de La Real, Miquel Darder, «ha decidit unilateralment no comptar amb la resta de comissió de festes». També recorden que «des del mes de març, la comissió intenta reunir-se amb ell per avançar amb l’organització de les festes així com s’havia fet sempre. S’han fet moltes reunions i, a les poques que hem tengut amb ell (i degut a la nostra insistència), no hem pogut avançar amb la programació sense explicacions coherents per part seva» i afegeixen que «Ens dol el comunicat del Monestir de la Real, no entenem perquè no el signa el rector, i sense cap voluntat d’entrar en polèmiques, ens sentim obligats a respondre»:

I la resposta és ben clara: «Les festes de la romeria de Sant Bernat sempre han donat cabuda a les activitats organitzades pel teixit social del barri, voluntaris compromesos amb la natura, el patrimoni, la tradició i la cultura; però sobretot, i principalment, moguts per l’estima envers la protecció del monestir, el seu entorn i tot el que representa. No ens han d’explicar el seu origen ni la seva història, la coneixem bé, ja que tots els que formam la comissió de festes el defensàrem prou al llarg dels anys de lluita per la seva protecció, que hi va haver ara fa més de 10 anys. Aleshores, tots hi érem ben rebuts.»

La Comissió de Festes també explica que «Ens ha sorprès que ara, el major problema sigui el correfoc, ja que fins la setmana passada no teníem coneixement de que hi hagués cap problema amb aquest acte. Enguany, el cost del correfoc l’assumien íntegrament les entitats col·laboradores i s’havia acordat amb el rector que no es penjaria cap pirotècnia a l’edifici del Monestir. Des de fa un grapat d’anys, l’associació cultural Realment Cremats utilitza pirotècnia sense tro per evitar els problemes sonors i com diuen al comunicat 'que l’edifici tremoli', tot això supervisat i autoritzat pels tècnics municipals de l’Ajuntament de Palma».

També acusen el rector d'haver «volgut rompre amb el voluntariat de la comissió de festes que col·labora de forma totalment desinteressada i que únicament vol beneficiar a la parròquia, ja que tots els beneficis trets durant les festes sempre han quedat íntegres per a la parròquia després d’haver pagat les despeses generades, revisat i aprovat l’estat de comptes tant per la comissió de festes com per la parròquia» i afegeixen que «Tots els que hi formam part, i totes les generacions que hi han passat som veïnats de la Real, que estimam la Real on s’hi inclou el monestir de Sant Bernat i que en cap moment volem causar-li cap mal».

«Sentir que no et volen a un lloc que consideres ca teva i que diuen que tothom hi te cabuda fa molt de mal i així és com ens han fet sentir, tant a nosaltres com a totes les persones que no són de la comissió de festes però que d’una manera o un altre ajuden en les festes de manera desinteressada» expliquen els veïns indignats que conclouen: «Se’ns parla de poble, nosaltres no entenem unes festes de poble sense la participació del poble».

«Pot ser que dia 19 d’Agost es celebri la romeria de Sant Bernat una vegada més, però la diferència serà que enguany el poble i la gent del Secar de la Real, passaran a ser uns visitants més, que per aquestes dates s’acosten a la parròquia a recollir un brot d’alfabaguera, en comptes de ser els que s’han encarregat d’organitzar-la des de fa 750 anys enrere» acaba el comunicat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.