Setmanari d'informació local - 138 anys

Polèmica a La Real per les activitats de les festes de Sant Bernat

31693

El monestir de la Real ha informat aquest dissabte que ha decidit allunyar-se de «certes activitats per coherència, responsabilitat social, ecològica i patrimonial» durant les festes de Sant Bernat i, en concret, s'ha referit als espectacles de pirotècnia i 'correfocs', segons ha informat en una nota.

«La Parròquia de la Mare de Déu de la Font de Déu i de Sant Bernat no pot invertir quantitats notables de doblers en espectacles i manifestacions costoses, com és l'espectacle de pirotècnia dels 'correfocs' i dels 'dimonis'», han manifestat, a més d'apel·lar a raons «de coherència cívica i solidaritat» per a no donar suport aquestes activitats en el recinte del monestir durant les festes patronals del Secar de la Real.

En aquest sentit, s'han referit a l'entorn de l'església de la Real, datat del segle XIII, i han assegurat que l'espai actuaria com una «caixa de ressonància» d'un espectacle «eixordador», en referència als 'correfocs' i 'dimonis', un element que podria arribar a «afectar el fonament o argamassa medieval» en un lloc declarat Bé d'Interès Cultural.

«La parròquia i el monestir sempre han tengut els braços oberts per a tothom i mai han fet fora ningú», han ressenyat. Així mateix, han destacat que el programa de festes està «pràcticament tancat» per a desenvolupar-se en el Monestir.

«Només demanam que els espectacles de pirotècnia no es realitzin en el nostre entorn ja que els veim com un risc i una despesa que no considerem justificable en relació a les festes tradicionals de Sant Bernat», han resolt.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.