Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern envia Francesc Antich d''ambaixador' de les Balears a Madrid

31661

El Consell de Govern ha nomenat aquest divendres l'expresident del Govern, Francesc Antich, comissionat autonòmic de Balears a Madrid durant els quatre anys de legislatura mitjançant un decret que regula la figura i l'abast d'aquest càrrec.

Segons ha explicat la portaveu de l'Executiu autonòmic, Pilar Costa, aquest òrgan representarà institucionalment al Govern a Madrid i servirà com a 'suport i col·laboració' en el desenvolupament del procés normatiu en relació a les iniciatives del Govern que afectin les competències o interessos de les Illes.

Així mateix, el comissionat també s'encarregarà de vetllar pel compliment de l'Estatut d'Autonomia i de recollir la informació que sol·liciti la presidenta del Govern, Francina Armengol, i els consellers respecte a les actuacions de l'Estat que suposin interessos econòmics, socials, sectorials i professionals de Balears.

Experiència

Costa ha explicat que la figura «no es crea de nou», ja que el plantejament ja existia, si bé en la darrera legislatura no va arribar a cobrir-se perquè «no hi havia perfils disposats a traslladar-se a Madrid i la vacant no va arribar a bon port».

No obstant això, per a aquests nous quatre anys «s'ha vist una bona oportunitat» per a «rellançar la idea de defensar els interessos de les Illes, governi qui governi».

La consellera de presidència ha remarcat la «llarga i àmplia experiència» d'Antich, per la qual cosa des del Govern han considerat «oportú» aprofitar-la «en favor de les polítiques de les Illes i de les relacions amb les entitats estatals».

Cal recordar que Francesc Antich va ser president del Govern en dues legislatures i, així mateix, parlamentari en el Congrés dels Diputats i senador de les Corts Generals.

Preguntat pel cost d'aquest càrrec, Costa ha informat que el seu sou serà de 58.000 euros anuals, igual que les secretaries autonòmiques, i que s'ocuparà un pis --propietat del Govern-- a Madrid que, fins al moment, estava tancat.

Amb tot, ha conclòs que la figura del comissionat està prevista en la Llei 1/2019 i el nomenament s'ha fet efectiu per a «donar resposta a la necessitat de mantenir una activitat constant de seguiment i avaluació de les relacions del Govern amb les institucions d'àmbit estatal».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.