Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern nomena 22 directors generals i un secretari autonòmic

31505

El primer Consell de Govern de la legislatura ha aprovat aquest divendres el Decret de nomenament d'un total de 22 directors generals i d'un dels secretaris autonòmics que formaran part de l'estructura de l'Administració de la Comunitat, a més de diferents secretaries generals de les Conselleries de l'Executiu autonòmic.

Així ho ha indicat la portaveu del Govern i consellera de Presidència, Pilar Costa, en roda de premsa posterior al primer Consell en la qual ha concretat que Jesús Jurado ocuparà la Secretaria Autonòmica de Memòria Democràtica i Bon Govern, que depèn de la Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització.

El Consell de Govern ha aprovat una modificació de la relació dels llocs de treball (RLT) corresponent al personal eventual de l'Administració de la Comunitat. D'aquesta manera, s'ha incorporat una nova plaça de Cap de la secretaria del cap de gabinet a totes les Conselleries i una plaça de secretari a la Presidència del Govern.

La nova RLT també s'adapta al fet que l'Executiu compta amb una Conselleria més que l'anterior i, per tant, incorpora la creació del seu nou gabinet, així com les places de personal eventual de les dues noves secretaries autonòmiques, que disposaran de dos assessors tècnics cadascuna.

Direccions Generals

Pel que respecta a les direccions generals, en la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, Miquel Àngel Coll serà el nou director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, mentre que Álvaro Gil mantindrà el càrrec de director general de Comunicació.

En la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors, Joan Carrió serà el director general de Finançament, mentre que José Luis Gil ocuparà la cartera de director general de Fons Europeus.

D'altra banda, en la Conselleria de Model, Econòmic Turisme i Treball, Llorenç Pou serà el director general de Model Econòmic i Ocupació i, per part seva, Virginia Abraham serà directora general de Treball i Salut laboral, mentre que Manuel Porras ocuparà el càrrec de director general de Promoció Econòmica, Emprendiduría, Economia Social i Circular.

En relació a la Conselleria d'Assumptes Socials i Esports, Juan Manuel Rosa serà director general de Planificació, Equipaments i Formació; Marta Carrió, d'Infància, Joventut i Família; i, Carles Gonyalons, d'Esports.

En el cas de la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca, Antoni Morante ocuparà la cartera de director general de Planificació, Ordenació i Centres, Rafaela Sánchez, de Personal Docent; Antoni Baos, de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial; i Amanda Fernández, de Primera Infància, Innovació i Turisme.

Pel que respecta a la Conselleria de Salut i Consum, Nacho García serà el director general de Prestacions i Farmàcia, mentre que en la Conselleria de Mobilitat i Habitatge s'han fet tres nomenaments: Francesc Xavier Ramis --Transport Marítim i Aeri--, Eduardo Arturo Robsy --Habitatge-- i Jaume Mateu --Movilitat i Transport Terreste--.

Així mateix, a la Conselleria de Medi Ambient i Territori, Sebastià Sansó serà el director general de Residus i Educació Ambiental, mentre que Joana Maria Garau serà la directora general de Recursos Hídrics.

Finalment, en la Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització, Ramón Roca serà el director general de Modernització i Administració digital.

D'altra banda, el decret també estableix que Antoni Alorda continuï com a director de la Comissió de Medi Ambient, a més del director general del Servei de Salut de Balears, Juli Fuster i que Joan Martí Cerdà i Maria Antonia Truyols continuen sent interventor de la Comunitat i directora de l'Agència Tributària de les Illes. També es manté el delegat territorial d'Educació de Menorca, Joan Marquès, i la d'Eivissa i Formentera, Margalida Ferrer.

Secretaries Generals

D'altra banda, s'han nomenat els secretaris generals de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, la secretària serà Paula Cristina de Juan Salvà; en el cas de la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, Maria Asunción Saez Amer, i en la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors, Maria Begoña Morey Aguirre.

A la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, el secretari general serà Jaume Colom Adrover, mentre que a la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca, serà Tomeu Barceló Rosselló.

Finalment, la secretària de la Conselleria de Salut i Consum serà Guadalupe Pulido Román; la de la Conselleria de Medi Ambient i Territori, Catalina Inés Perelló; i el secretari de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació serà Jorge Sánchez Fernández; i el de la Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització, Benito Prósper Gutiérrez.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.