Setmanari d'informació local - 138 anys

Gómez de la Serna va recollir la credencial de diputat a través d'un procurador l'any 2015

31157

El membre del PP, Pedro Gómez de la Serna va retirar, a través d'un procurador, la credencial que li corresponia com a diputat electe per Segòvia i que havia de lliurar en el Congrés per a acreditar-se.

Una persona autoritzada a través de manament notarial va recollir la documentació a l'Audiència de Segòvia, seu de la Junta Electoral.

Gómez de la Serna va ser expedientat i apartat durant la campanya electoral de les eleccions generals de 2015, després de ser acusat per un antic col·laborador d'haver cobrat comissions durant la seva etapa com a diputat per actuar com a 'aconseguidor' de contractes a l'estranger per a empreses espanyoles.

En canvi, la Junta Electoral Central, la JEC, ha rebutjat aquest dilluns que Carles Puigdemont i Toni Comín acatin la Constitució sense anar a Espanya. Ho ha denunciat a Madrid el seu advocat, Gonzalo Boye, que hi ha anat en nom seu.

Segons ha explicat Boye, Puigdemont i Comín varen fer un acatament «per imperatiu legal» davant d'un notari a Bèlgica, «una autoritat vàlida» segons l'advocat.

Com en altres casos relacionats amb els drets dels electes independentistes catalans, les institucions de l'Estat espanyol han canviat el criteri.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.