Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Orgull 2019 reivindicarà i homenatjarà a Palma la sortida de l'armari dels majors

31127

L'associació de referència del col·lectiu LGTBI a Balears, Ben Amics, ha presentat aquest dilluns el programa d'activitats amb motiu del Dia de l'Orgull 2019, que aquest any centra la seva mirada en les persones majors LGTBI així com en la celebració del 25 aniversari de l'entitat.

Sota el lema 'Gent gran sense armaris: història, lluita i memòria', l'edició de l'Orgull 2019 posa el focus en la «sortida de l'armari de les persones majors LGTBI» i en la memòria històrica del col·lectiu, fent èmfasi en els disturbis de Stonewall en 1969, que aquest any compleixen 50 anys.

Des de Ben Amics han assenyalat que l'edició de l'Orgull d'aquest any coincideix amb el 25 aniversari de l'entitat, fet que des de Ben Amics aprofitaran per a «recordar la trajectòria i els inicis» de l'associació, fundada en la dècada dels anys noranta.

El moviment LGTBI no veta ningú

Així, la marxa de l'Orgull 2019 se centra en visibilitzar les persones «pioneres en la lluita pels drets del col·lectiu LGTBI», una manifestació que a Palma tindrà lloc el divendres 28 de juny que començarà en És Baluard i acabarà en la plaça de Cort, lloc en el qual també se celebrarà la tradicional revetlla.

L'organització de la convocatòria recau en Ben Amics i compta amb la col·laboració d'altres entitats, com a ALES, l'Assemblea Antipatriarcal, ÚNIC, així com amb la participació de sindicats o partits polítics.

«Tots els partits estan convocats a la manifestació i qui no es presenta és perquè no té interès a participar, des del moviment LGTBI no vetam ningú», han expressat des de Ben Amics.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.