Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Ajuntament de Búger alerta d'una possible plaga de serps a fora vila

31103
L'Ajuntament de Búger alerta de la presència de serps a fora vila. | Ajuntament de Búger

L'Ajuntament de Búger ha alertat aquesta setmana de la presència de serps a fora vila. La veu d'alerta l'haurien donada diversos veïns del municipi que s'haurien trobat amb diversos exemplars de serps de «de mida considerable».

L'Ajuntament, a través d'una publicació al seu Facebook, ha assegurat que el més probable «és que siguin serps de ferradura, un tipus de serp invasora que ja s'ha estès per bona part de l'illa».

«No és una serp verinosa, però si molt agressiva, sobretot quan se sent amenaçada o estreta. Mossega i pega cops amb la coa. Per tant, si en veis alguna deixau-la fer i que faci el seu camí», ha alertat el consistori.

«Aquest tipus de serp és una espècie invasora i ha de ser tractada com a tal. Això vol dir que es pot caçar i matar amb totes les garanties legals i ecològiques», ha dit l'Ajuntament. «Una espècie invasora trastoca tots els ecosistemes autòctons, posant en risc la supervivència d'animals endèmics de l'illa», ha afegit.

«No es tracta de crear cap mena d'alarma, però és necessari que tingueu la informació necessària per saber com actuar en cas que vegeu alguna d'aquestes serps. També podeu consultar a internet i trobareu tota la informació que vulgueu», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.