Setmanari d'informació local - 138 anys

Eldiario.es denuncia que Jorge Campos va cobrar 51.469€ durant deu mesos d'un organisme públic que ara considera «prescindible»

31095

El líder de Vox a Balears i diputat autonòmic, Jorge Campos Asensi, va cobrar 51.469 euros (en brut i amb dietes incloses) per 10 mesos d'ocupar un càrrec la Fundació per al Desenvolupament Sostenible de Balears, segons figura en els comptes de l'entitat, auditades per l'empresa RMSGasó, a les quals ha tingut accés eldiario.es que ha fet pública la notícia aquest dissabte.

La corporació, dedicada a la promoció turística, va ser creada en 2004 pel Govern de Jaume Matas (PP). Aquesta institució pública va tenir un balanç negatiu en els dos darrers anys en què va estar en funcionament: el 2012 va declarar pèrdues de 336.688 euros i d'1.071.508 el 2011. Al seu torn, en aquest mateix període es va beneficiar de subvencions de l'Executiu autonòmic: va rebre 2.236.653 milions d'euros en 2012 i 1.198.885 euros en 2011.

Campos, crític amb allò que ell anomena 'xiringuitos', les 'paparres de l'erari públic' i els 'enxufats', va ser director gerent des d'agost de 2011 fins a maig de 2012 d'una fundació que ell mateix considera ara 'prescindible'.

Campos ha explicat posteriorment que «després de ser fitxat pel PP va proposar un pla per a la 'promoció i manteniment turístic d'espais naturals' de les illes. El cost públic d'aquest projecte era 'zero' perquè podia 'finançar-se per les pròpies activitats que desenvoluparia'».

Cal recordar, a més a més, que l'entitat va aprovar la seva dissolució al novembre de 2011, Campos va cobrar fins a maig de 2012.
Campos, advocat de professió, va arribar a la fundació de la mà de Carlos Delgado, el polèmic exconseller de Turisme i Esports de José Ramón Bauzá (PP). Delgado, que va protagonitzar una gran controvèrsia després de la publicació d'unes imatges en la qual posava amb uns testicles de cérvol al cap, va coincidir durant quatre anys amb Campos a l'Ajuntament de Calvià, on Campos va estar al capdavant de l'Oficina de Canvi Climàtic de Calvià de 2007 a 2011.

Campos va abandonar la Fundació el maig de 2012 i varen quedar algunes ombres sobre la gestió econòmica que havia desenvolupat.

Tal i com destaca eldiario.es, Campos ha mantingut una posició molt crítica amb els ens públics, en la línia d'altres dirigents de Vox. Va defensar en l'inici de campanya electoral que era necessari «eliminar 'xiringuitos' ideològics, acabar amb les duplicitats en l'administració i prescindir de càrrecs polítics, assessors i 'enxufats'».

En una entrevista recent a Diario de Mallorca, Campos va negar que la Fundació per al Desenvolupament Sostenible o l'Oficina de Calvià contra el Canvi Climàtic fossin 'xiringuitos', tot i que va reconèixer que la Fundació era «un òrgan prescindible».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.