Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell i la UIB signen un conveni per a preservar la biblioteca del Monestir de la Real

31041

El Consell de Mallorca i la Universitat de les Illes Balears (UIB), al costat de la Congregació titular, han signat aquest divendres un conveni per a preservar, revitalitzar i digitalitzar la biblioteca del Monestir de la Real, segons ha informat la institució insular.

D'acord al conveni, el Consell dotarà de personal la biblioteca i digitalitzarà la totalitat del fons, que integra 100.000 volums, a més d'obrir-lo al públic i, especialment, a personal investigador i historiador.

En aquest sentit, el president en funcions del Consell, Miquel Ensenyat, ha afirmat que el «gran valor» del fons bibliogràfic ha «obligat a fer tot el possible» per a la seva preservació. En la mateixa línia s'ha expressat el conseller insular de Cultura, Patrimoni i Esports en funcions, Francesc Miralles, qui ha sostengut que la Biblioteca de la Real acull «obres úniques» que han de conservar-se en les «millors condicions».

100.000 volums de fons bibliogràfic especialitzat

La Biblioteca del Monestir de la Real, fundada en 1933 pel pare Gaspar Munar, està integrada per un fons bibliogràfic de 100.000 volums entre els quals s'inclouen la primera edició en alemany de 'Die Balearen' (1869-1891), de l'Arxiduc Lluís Salvador; una col·lecció de més de 400 manuscrits que inclouen el 'Llibre del Consolat de Mar (1385) o 'Història de Mallorca', de Bonaventura Serra (1771).

D'altra banda, el Monestir acull un fons antic documental amb obres impreses abans de l'any 1800 i una col·lecció d'obres de Ramon Llull des del segle XVI fins al XVIII, així com una col·lecció bibliogràfica sobre medicina, botànica mèdica, higiene i filosofia, un fons religiós i el Fons Pari Francesc Bonafè, especialitzat en botànica balear.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.