Setmanari d'informació local - 138 anys

Sindicats policials volen censurar un còmic per a majors d'edat amb el pretext que els insulta i que és per a nins

30963

Segons una informació publicada pel diari Ultima Hora i elaborada pel conegut periodista de successos, Julio Bastida, el llibre 'On és l’Estel·la', de Toni Galmés, editat per Comanegra, ha provocat una allau de crítiques en el si de la Prefactura Superior de la Policia espanyola a les Illes Balears.

El llibre recrea escenaris dels dies previs i posteriors al referèndum d'autodeterminació de catalunya de l'1 d'octubre de 2017.

Segons aquesta informació, tots els sindicats policials han confirmat que denunciaran el Govern per haver subvencionat l'edició d'aquest llibre. Segons els policies el llibre conté: «insults, mentides, injúries, difamacions i incitació a l'odi contra les forces i cossos de seguretat de l'Estat».

Un dels dibuixos «més ofensius», segons els denunciants, és el d'un policia que desallotja a una manifestant amb les mans en les parts íntimes d'aquesta, que reprodueix exactament una de les imatges d'aquell 1 d'octubre.

El llibre es va editar per primera vegada a l'octubre de l'any 2018. Al febrer de 2019 es va llançar la segona edició. Els denunciants sostenen que es tracta de «un tema molt preocupant. Des del cos policial entenem i defensam la llibertat d'expressió a Espanya, però tot té un límit» i afegeixen que «amb doblers de les institucions públiques és intolerable que es financi una publicació que incita a l'odi i a la confrontació de les persones. Són nins», conclouen els agents policials.

El cert és, però, que el llibre indica, just devora el títol, l'indicador de '+18'.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.