Setmanari d'informació local - 138 anys

Editen la primera guia historicoartística sobre els jardins de Raixa

30899

El Consell de Mallorca ha editat la guia 'Els jardins de Raixa', centrada en donar a conèixer el valor patrimonial dels jardins públics, segons ha informat la institució insular.

La guia, presentada aquest dimarts pel conseller insular de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado, és el fruit d'anys d'estudi de la doctora en història de l'art i professora de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Júlia Roman, així com d'estudis realitzats abans i després de la restauració dels jardins de la finca pública de Raixa, que el Consell va adquirir el 2002.

«Calia recopilar el coneixement adquirit a través de tot el treball públic que s'ha fet abans, durant i després d'ala restauració», ha assenyalat Roman, que ha assegurat que l'edició de la guia era una «obligació» des de l'àmbit acadèmic per implicar la ciutadania de Mallorca en el coneixement del patrimoni.

Per la seva banda, Jurado ha destacat la feina feta durant la legislatura i s'ha referit a la gestió pública del patrimoni. «Cal allunyar-se de certes pràctiques de protecció del patrimoni que només passen per la privatització o la comercialització d'antigues finques, algunes d'elles convertides avui en hotels de luxe», ha apuntat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.