Setmanari d'informació local - 138 anys

Actúa demana una llei de reconeixement de la transsexualitat sense diagòstic clínic, com a Euskadi

30559

Actúa Balears ha anunciat aquest dimarts que impulsaran com a iniciativa popular que els partits d'esquerres que entren a formar el proper Parlament, assumeixin i promoguin una Proposició de Llei «que garanteixi a les persones trans ser reconegudes com a tals sense diagnòstic mèdic, fent ús del dret a l'autodeterminació sobre els seus cossos».

Una llei, que apunten, ja aprovada en altres territoris «com al Parlament basc (Vitòria) el passat 16 de maig».

La candidata al Parlament per Actúa, Martina Gual, primera cap de llista trans, i activista pro LGTBI+ ha declarat: «Mirant el passat no molt llunyà, el 1973 es lleva l'homosexualitat de la llista del Manual Diagnòstic i Estadístic dels Trastorns Mentals, alliberant la comunitat gai de l'estigma de la patologia psicològica. El 1990 és l'Organització Mundial de la Salut qui ho fa. Aquesta darrera, el 18 de juny de 2018, lleva la transsexualitat de la classificació de malalties mentals, de manera que instam el Govern balear a adequar-se a aquestes directrius i abolir l'acreditació d'un informe mèdic en no ser considerada una malaltia o trastorn».

Així, demana al Govern «modificar la legislació i política transgènere, des de la cobertura sanitària total que abasta des del tractament hormonal fins cirurgies que s'adaptin al gènere sentit, fins a la normativa que regula els carnets d'identitat, passant per la protecció front a la discriminació laboral i la legislació en contra dels crims d'odi».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.