Setmanari d'informació local - 138 anys

Set candidatures municipalistes presenten el manifest 'Construint xarxa municipalista a Mallorca'

30405

Aquest dijous s’ha presentat a l’Ajuntament de Sineu el manifest 'Construint xarxa municipalista a Mallorca', un text que signen set candidatures municipalistes de Mallorca amb la voluntat de fer un gest col·lectiu d’unitat i trobada al voltant d’una sèrie d’elements comuns.

El manifest l’han signat candidatures que han tengut responsabilitats de govern durant aquesta darrera legislatura, com ara Alternativa per Artà, Gent per Sineu, Volem Sencelles i La Valldemossa que Volem, altres que han sigut oposició aquests darrers 4 anys com Alternativa per Pollença, i d’altres que són de nova creació i es presenten per primera vegada a les eleccions com Alternativa per Santa Maria i la Crida per Palma.

Des de la seva diversitat, les diferents candidatures que signen el manifest han identificat una visió compartida del que vol dir fer municipalisme a Mallorca, que precisament han pretès reflectir en els 10 punts que defineixen, a tall de resum, el tipus de municipis que les candidatures aspiren construir i pels quals treballaran en el futur.

Municipis justos, inclusius, igualitaris, cooperatius i respectuosos amb el medi ambient, són alguns dels elements que es troben en aquest manifest que pretén ser, també, un punt de partida per a treballar, al llarg dels pròxims anys, en la línia de consolidar una xarxa municipalista a Mallorca que permeti compartir recursos, experiències i estratègies entre els diferents municipis de l’illa.

Els 10 punts

1. Municipis vius, que prioritzin els drets i la qualitat de vida de les residents davant la turistificació que ens condemna a esdevenir un gran parc temàtic.

2. Municipis cohesionats, basats en forts llaços comunitaris i la vida local. Amb institucions radicalment democràtiques, més àgils, participatives i transparents.

3. Municipis justos, on garantir les necessitats materials bàsiques sigui una prioritat. La justícia social no és un concepte abstracte, sinó una forma d'entendre la producció i el repartiment de la riquesa.

4. Municipis inclusius i igualitaris, respectuosos amb la diversitat funcional, de gènere, raça, orientació sexual, edat, etc.

5. Municipis respectuosos amb el medi ambient i amb els animals, que treballin per un horitzó de residus zero i barrin el pas a tota forma de maltractament animal.

6. Municipis cooperatius, que potenciïn l'economia social, col·lectiva o cooperativa, així com aquella d'àmbit local.

7. Municipis actius i saludables, compromesos amb la sanitat pública i universal.

8. Municipis creatius, que donin importància a les necessitats de desenvolupament personal, cultural, educatiu, artístic, etc.

9. Municipis curosos amb el patrimoni comú, que prenguin mesures per la protecció de la llengua, la diversitat cultural, el coneixement i la memòria històriques, etc.

10. Municipis solidaris, que no visquin d'esquenes al món i a les seves injustícies, així com a totes les lluites que malden per transformar-lo arreu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.