Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pi eliminaria les ZEPA «en zones agràries que no tenguin el suport dels afectats»

30231

El candidat de El PI-Proposta per les lles al Parlament, Jaume Font, s'ha compromès aquest dijous a lluitar per restaurar la tarifa elèctrica especial per al reg agrícola. Així ho ha assegurat durant una visita aquest dijous a explotacions agràries, que ha realitzat al costat de la candidata del PI al Consell, Xisca Mora, segons ha informat la formació.

Font ha recalcat que l'energia elèctrica representa el 80 per cent dels costos de producció de l'agricultura i ha lamentat que la desaparició d'aquesta tarifa especial ha «multiplicat per cinc el cost de l'electricitat a una explotació agrària».

A més, els candidats del PI s'han compromès a eliminar les traves per al desenvolupament d'activitats complementàries. Per a Font i Mora, l'actual Llei agrària de les Balears ha posat «encara més traves i limitacions al sector primari i no fa una aposta per ampliar les possibilitats del món agrari».

En aquest sentit, els candidats s'han compromès a assegurar el desenvolupament d'una activitat complementària agroturística «viable» i adaptada a la realitat de les explotacions agràries. Per a això, el PI eliminarà de la Llei Agrària «els articles que limiten o restringeixen aquest desenvolupament», si governa.

Per part seva, Mora s'ha posicionat a favor que el Consell de Mallorca assumeixi les competències d'Agricultura, si bé ha avisat que és necessari que primer millori la tramitació administrativa «per a no perjudicar els agricultors». A més, considera que el Règim Especial de les Balears (REB) ha d'incorporar la subvenció al 100 per cent del cost del transport de mercaderies.

També ha promès eliminar les Zones d'Especial Protecció per als Ocells (ZEPA) «en zones agràries que no estiguin prou justificades tècnicament o no tenguin el suport dels afectats»; reforçar el Fons de Garantia Agrària i Pesquera (Fogaiba) i les polítiques per a augmentar l'arribada de recursos europeus i estatals per al sector; establir canals de formació ramadera i agrària que facilitin la incorporació dels joves a les activitats econòmiques del camp, amb una visió més tècnica i competitiva; i fomentar els productes locals amb campanyes permanents.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.