Setmanari d'informació local - 138 anys

Els càrrecs electes de la Crida per Palma tendran les retribucions limitades a 2,5 vegades el Salari Mínim Interprofessional

30211

Durant el matí del dijous 16 de maig, i a deu dies de les eleccions municipals, la Crida per Palma ha convocat una roda de premsa a la Plaça Barcelona per a presentar el seu Codi Ètic. En aquest compromís s’hi regulen: les relacions amb l’assemblea de la Crida per Palma dels futurs càrrecs electes de la formació, o les retribucions i màxim de mandats, entre d’altres.

«Entenem el municipalisme com una forma transformadora de dur a terme l’activitat política, un canvi ètic en la participació institucional, una oposició directa a la corrupció, el clientelisme i la professionalització de la política. Volem fer política, però no volem viure de la política» ha explicat Manel Domènech, cap de llista de la candidatura.

La formació s’erigeix d’aquesta forma com l’única al municipi amb un control assembleari dels seus posicionaments i de tota l’activitat política de les seves representants. A més, els càrrecs electes hauran de retre comptes a l’assemblea i presentar la declaració de béns anualment. En paraules de Laura Dorado, la número 2 de la Crida per Palma «No tenim res a amagar, és un exercici d’honestedat i transparència, com a càrrecs públics ens hem de posar a la disposició de la gent. La política ha de ser un fet col·lectiu, lluny dels interessos personals.»

Una de les restriccions més importants del Codi Ètic, amb la qual la Crida per Palma pretén distingir-se de la resta de partits, és la que fa referència les retribucions màximes que podrà percebre una persona assalariada per la formació. Aquestes retribucions no seran en cap cas superiors a 2,5 vegades el Salari Mínim Interprofessional, a més quan hi hagi dedicació exclusiva no es cobraran dietes. «Les retribucions dels càrrecs públics han de tenir en compte la situació de les majories populars a Palma. Hem de garantir una retribució digna i suficient per a aquelles persones que treballen per al bé públic, però sense cap finalitat de lucre» ha dit Dorado.

Tot i això Manel Domènech, el cap de llista, afirma que a causa de les seves condicions particulars com a jubilat i pensionista no necessita cap retribució afegida, i a l’hora d’entrar a l’Ajuntament renunciarà a la plenitud del salari com a regidor i el posarà a disposició de l’Assemblea de la Crida per Palma. «És evident que un càrrec públic ha de cobrar pel seu treball i dedicació, però per part meva no seria ètic cobrar dos salaris. Amb la meva pensió m’és suficient, no he vingut aquí a enriquir-me» s’ha explicat.

A més, han explicat els dos caps de llista de la formació, cap persona amb càrrec electe, càrrec de confiança i/o alliberada de la Crida per Palma podrà excedir la continuïtat de dos mandats. Dorado ho ha justificat de la següent manera: «Entenem la política com un servei i una responsabilitat, no com una professió, és important garantir una sana i necessària renovació d’equips i idees».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.