Setmanari d'informació local - 138 anys

«Són un regal enverinat, procuren estar atractives, vesteixen de manera provocativa»

30185
Tomás Blanes durant la seva conferència

«Són extravertides, capritxoses, es cuiden molt, procuren estar guapes i atractives, vesteixen de manera cridanera, o més o manco provocativa, es comporten de manera seductora, i més que el sexe, els fascina agradar i sentir-se desitjades», aquesta és una de les descripcions que ha fet el psiquiatre Tomás Blanes per referir-se a una dona que pateix un trastorn histriònic de personalitat.

Així s'ha expressat l'especialista en una conferència realitzada aquest dimarts en Centre d'Ensenyament Superior Alberta Giménez (CESAG). Sota el títol 'Com sobreviure a una relació de parella', Blanes ha enumerat una sèrie de característiques que, suposadament, compleixen les dones que pateixen d'aquesta malaltia mental. «Són terroristes emocionals que utilitzen el xantatge i la manipulació, són persones inestables, denuncien al seu marit per qualsevol tonteria», aquestes són algunes de les perles que ha enumerat el psiquiatre, entre d'altres.

Posteriorment, en una diapositiva titulada 'Defensar-se d'una dona histriònica límit I', ha apuntat que el seu consell és que «els homes surtin corrent el més enfora possible sense girar-se enrere» i ha assegurat que 'aquestes dones' solen estar casades amb buenazos o calzonazos.

Qui fou professor de la Universitat de Londres i de la Universitat de les Illes Balears, explicà en una entrevista a l'Ara Balears, que hi ha dos tipus de persones 'tòxiques', per una banda, homes més obsessius i paranoics i, per l'altra, homes més narcisistes i psicopàtics. I de dones, la límit i histriònica i la dona ansiosa, dependent i obsessiva.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.