Setmanari d'informació local - 138 anys

Activen el pla per contaminació d'aigües marines a causa de l'incendi d'un gran vaixell

30165

Emergències ha activat el 'Pla autonòmic especial per contaminació d'aigües marines' (Cambal), en fase de prealerta, a causa de l'incendi produït al vaixell 'Gran Europa'. Així ho ha indicat el Servei del 112 al seu compte oficial de Twitter. Segons ha informat la Delegació del Govern, també s'ha activat el pla nacional per a aquest tipus de contingències.

Salvament Marítim ha evacuat a 14 dels 25 tripulants de la nau, incendiada al sud de la Badia de Palma. Actualment el vaixell està aturat a unes 15 milles de Cabrera.

La tripulació rescatada està sent atesa per metges i cap dels tripulants evacuats es troba en estat greu. Els tripulants evacuats han estat traslladats en helicòpter al vaixell de l'Armada 'Martín Posadillo', que es trobava a prop del lloc de l'incident i s'ha prestat a col·laborar.

Segons el 112, de moment es desconeixen les causes de l'incendi. Salvament Marítim està actuant amb dos helicòpters i tres embarcacions. Segons han informat fonts de Salvament Marítim a Europa Press, el foc ha començat poc després de les 04.00 hores i a les 10.30 hores continua l'operatiu per controlar el foc. S'ha prioritzat el rescat dels 14 tripulants i 11 (el capità i els deu restants) s'han quedat a bord per col·laborar en l'extinció. Es preveu que aquesta tarda arribi un altre vaixell remolcador des de la Península, i el 'Clara Campoamor' arribarà aquesta matinada.

El vaixell incendiat és un vaixell de càrrega de transport de vehicles, amb bandera italiana, de la naviliera Grimaldi. Cobria el trajecte entre Salermo (Itàlia) i València, segons ha informat la Delegació del Govern.

En l'operatiu també està col·laborant la Guàrdia Civil amb un helicòpter i una embarcació de servei marítim. Les tasques se centren ara mateix en extingir l'incendi, refredar l'embarcació i preparar un possible remolc cap al port de Palma si fos necessari.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.