Setmanari d'informació local - 138 anys

VOX diu que eliminarà la Llei de Normalització Lingüística si governa

29937

El cap de llista de VOX al Parlament Europeu, Juan Nigorra, ha promès aquest dimarts que la formació eliminarà la Llei de Normalització Lingüística aprovada per unanimitat al Parlament el 1986 i, a més, ha considerat que el Partit Popular és «cosa del passat», en referència als resultats de la formació liderada a les Balears per Biel Company en els comicis generals del 28 d'abril.

«El meu fill, que va a un col·legi públic, gràcies a la normativa aprovada pel PP, tot ho fa en català que no en mallorquí», ha manifestat Nigorra durant un acte celebrat en El Rancho Picadero. A més, el candidat s'ha mostrat partidari que els pares «triïn la llengua d'escolarització perquè deixi d'haver-hi imposicions per motius ideològics».

En aquest sentit, des de VOX s'han referit a la «deriva catalanista» i Nigorra ha considerat que, a les Balears, «el pancatalanismo s'hagi fet un buit afavorit per alguns partits», encara que no ha definit quins.

Centralització de competències
El candidat del partit d'extrema dreta també s'ha referit a les propostes en matèria econòmica i ha reiterat que la formació s'ha mostrat partidària «d'eliminar despesa supèrflua, acabar amb les duplicitats en les administracions i amb càrrecs polítics i assessors», ja que, segons ha sostengut, «suposen molts de doblers i no aporten res». Cal recordar que VOX ha proposat el tancament de l'ens de Radiotelevisió pública de les Balears IB3.

«L'ideal és centralitzar gran part de les competències perquè tots els espanyols tenguin els mateixos drets i alhora s'estalviï diners i s'aposti pels funcionaris», ha defensat Nigorra.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.