Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears destinen 35.000 euros a l'acolliment humanitari d'estudiants sahrauís

29827

L’acord del Consell de Govern autoritza la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació a concedir un ajut econòmic a l’entitat Escola en Pau per una quantia de 35.000 €. Es tracta d’una subvenció al programa d’acollida humanitària «Madrassa 2019», que consisteix en l’acolliment, per part de famílies de les Illes Balears, d’infants i joves sahrauís procedents dels campaments de refugiats del Sàhara Occidental a Tindouf, perquè puguin estudiar en circumstàncies adequades i exercir el seu dret a l’educació i a la salut.

Durant les vacances d’estiu, aquests infants i joves tornen amb les seves famílies. Aquest programa es repeteix cada curs escolar, i cada tres o quatre anys, segons la disponibilitat de famílies acollidores, s’hi incorporen nous estudiants. Per a aquest any 2019, el projecte continuarà donant suport a joves sahrauís perquè continuïn amb la seva formació de primària, secundària, formació professional o universitària. Una altra vessant important del projecte són les activitats de sensibilització, que es fan perquè els joves mantenguin la seva llengua, cultura i lligams amb les seves famílies.

Escola en Pau és una organització no governamental sense ànim de lucre que, des de l’any 2002, treballa per fomentar l’educació dels infants i joves sahrauís que viuen als camps de refugiats de Tindouf. Va ser la primera entitat a tot l’Estat espanyol a iniciar aquest tipus de projectes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.