Setmanari d'informació local - 138 anys

Amplien els ajuts per a joves agricultors

29369
La renovació de les instal·lacions és una dels prioritats dels ajuts. | CAIB

El Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) ha incrementat, en 2.859.403,55 € el crèdit que preveu la Resolució de 10 de setembre de 2015, per la qual es convoquen subvencions per a la creació d'empreses de joves agricultors. D'aquesta manera, el crèdit final destinat a aquesta línia d'ajudes és de 15.821.739,98€.

Segons ha explicat el Govern aquest dissabte, «l'elevat nombre de sol·licituds que ha tingut aquesta mesura fa necessari realitzar un nou increment de la dotació per poder atendre la màxima quantitat possible de sol·licituds». En aquest sentit, cal destacar que, per al període 2007-13 del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) es van rebre, de mitjana, 41 sol·licituds anuals. En canvi, en el període 2014-2010 se n'han rebut 215.

La conveniència d'aquestes ajudes es justifica, segons CAIB, en la constatació d'un important «grau d'envelliment de la població dedicada a l'activitat agrària a causa de la falta de relleu generacional, ja sigui pels alts costs d'instal·lació, els nivells baixos de renda en comparació amb altres sectors o bé per la manca d'al·licients en el medi rural».

Per a millorar aquesta renovació, es promourà la instal·lació de joves agricultors donant suport al seu accés amb la titularitat de les explotacions agràries, de manera individual o associativa, ubicades a les Illes Balears, la qual cosa comportarà una millora estructural i una modernització, en el moment de la seva instal·lació i posteriorment.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.