Setmanari d'informació local - 138 anys

Els eSports, una de les grans modes digitals dels darrers anys

29361

Cada vegada més persones es mostren interessades pels esports electrònics o eSports. Tal és la seva popularitat, que s'han convertit en una de les tendències digitals del moment. Actualment, les competicions de videojocs omplen estadis i mantenen a milions de persones pegades a la pantalla.

Els esports electrònics han experimentat un gran auge a Espanya. De fet, aquest és un dels països europeus en els quals més evolucionat aquest fenomen, el qual compta amb un format totalment diferent al dels seus inicis.

L'evolució dels esports electrònics

La primera competició de videojocs va tenir lloc en 1972. A partir dels anys vuitanta la popularitat dels videojocs va augmentar, la qual cosa va fer que es creessin múltiples competicions, les quals van anar evolucionant cap a grans tornejos i lligues en gran part del continent asiàtic i a Amèrica del Nord.

Els avanços tecnològics i, sobretot, l'arribada d'Internet, van assentar les bases d'un sector que en l'actualitat atreu a més de tres-cents cinquanta milions d'espectadors i genera més de set-cents setanta milions d'euros.

Els eSport permeten l'enfrontament esportiu entre jugadors

No es tracta de videojocs d'esport portats a la pantalla, els eSports són jocs de múltiples gèneres que permeten que diversos jugadors s'enfrontin en igualtat de condicions.

Avui dia, els jugadors s'agrupen per equips i pertanyen a clubs que compten amb els seus propis entrenadors, psicòlegs esportius i analistes. Els equips s'enfronten en múltiples tornejos i lligues amb l'objectiu d'aconseguir l'anhelat Trofeu de Campions. Cal esmentar que a vegades aquest trofeu va acompanyat d'un premi econòmic.

Una de les competicions esportives professionals amb més seguidors

Els hàbits de consum han canviat de manera exponencial durant els últims anys. Actualment, els esports tradicionals perden l'interès dels millennials mentre que els eSports han aconseguit captar l'atenció de milions de persones en tot món.

Segons algunes fonts, més de la meitat dels consumidors de eSports està formada per afeccionats amb una edat compresa entre els vint-i-un i els trenta-cinc anys. Aquestes fonts també indiquen que el percentatge de dones i homes aficionats als esports electrònics són pràcticament iguals.

A causa d'aquesta popularitat, moltes plataformes digitals estan incloent en la seva programació les retransmissions de eSports, alguna cosa que no és d'estranyar tenint en compte que, segons un estudi realitzat per una empresa estatunidenca, la majoria dels joves de divuit i vint-i-cinc anys prefereixen els tornejos de videojocs a qualsevol altre esport tradicional.

El Comitè Olímpic Internacional s'interessa pels eSports

A l'ésser un sector que mostra un gran potencial, moltes marques de renom han invertit en ell. Fins i tot grans clubs esportius han decidit formar part d'aquest sector, així com esportistes a nivell personal.

El Comitè Olímpic Internacional també ha mostrat el seu interès per incloure les competicions professionals de videojocs en les pròximes edicions olímpiques. Sense anar més lluny, els eSports ja es poden veure en els Jocs Asiàtics com a disciplina d'exhibició.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.