Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears promocionen els ports a la fira de creuers Seatrade Cruise Global de Miami

29215

Els ports de l'Estat espanyol, entre ells de les Balears, seran presents a l'estand 'Ports of Spain' a la fira Seatrade Cruise Global, la fira de creuers més gran del món, que se celebra a Miami (Estats Units) entre el 8 i l'11 de abril, sota la marca 'Blue Carpet' una imatge amb la qual les autoritats portuàries cerquen «consolidar i incrementar la seva presència a l'exterior i batre nous rècords» després de rebre l'any passat 10.170.000 de creueristes, un 5,7 % més.

En l'edició de 2019 de la Seatrade Cruise Global l'estand de 'Ports of Spain' acollirà els ports de les Balears, la Corunya, Alacant, Almeria, Badia d'Algesires, Badia de Cadis, Barcelona, ​​Bilbao, Cartagena, Castelló, Ceuta, Huelva, Melilla, Màlaga, Motril, Santander, Sevilla, Tarragona, València i Vigo.

El sector fa sis anys que creix ininterrompudament des de 2012, any en què es varen comptabilitzar 7,5 milions de passatgers. En els darrers 25 anys, el volum de passatgers s'ha multiplicat per vint des dels 480.000 visitants el 1991.

Amb aquestes dades alguns dels ports de l'Estat com els de les Balears o Barcelona se situen líders en les classificacions europees. A més, converteixen l'Estat espanyol com el segon més visitat del continent europeu, tan sols superat per Itàlia.

Els ports de la façana Mediterrània (les Balears, Alacant, Almeria, Barcelona, ​​Cartagena, Castelló, Ceuta, Màlaga, Melilla, Motril, Tarragona i València) varen concentrar el gruix dels creueristes amb 6,8 milions de passatgers (67,7 %), és la zona que més ha crescut (+ 11,35 %) i on s'ubiquen els ports més importants de l'Estat, Barcelona amb més de 3 milions de creueristes, i les Illes Balears amb 2,4 milions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.