Setmanari d'informació local - 138 anys

Programen un simulacre d’accident ferroviari entre l’Estació Intermodal i Jacint Verdaguer

29143

Serveis Ferroviaris de Mallorca ha programat per a aquest diumenge al matí un simulacre d'accident ferroviari per col·lisió i amb descarrilament en un punt intermedi del túnel entre l'estació Intermodal i Jacint Verdaguer.

Es recrearà una col·lisió amb descarrilament que afecti a un vagó d’una unitat de tren. Les vies quedaran envaïdes pel vagó descarrilat per la qual cosa afectarà també la circulació de les altres línies. L’incident es produirà al km 0+372 de la línia, en el tram soterrat entre les estacions Intermodal i Jacint Verdaguer.

L’accident simularà la mort de dues persones i altres 20 resultaran ferides de diversa gravetat (4 molt greus, 1 greu i 15 lleus). Les víctimes simulades s’han escollit entre els alumnes de les formacions professionals d’emergències i protecció civil, i de tècnics d’emergències sanitàries. Alumnes de formació professional del grau mitjà d’estètica i bellesa de l’Institut Francesc de Borja Moll maquillaran els ferits per a donar més realisme a la situació.

Al simulacre participaran unes 100 persones i estan implicats a més d’SFM, i el Consorci de Transports, la Direcció general d’Emergències i Interior, l’112, el 061, els cossos de bombers de Palma i del Consell de Mallorca, Policia Local de Palma, Delegació del Govern espanyol, la Policia espanyola i la Guàrdia Civil i l’Institut de Medicina Legal.

Aquest simulacre està emmarcat dins del Pla d'Autoprotecció de l'empresa, que s'actualitza cada any i té com a objectius principals prevenir i controlar els riscos sobre les persones i els béns en les instal·lacions i dependències de SFM, així com donar resposta adequada a situacions d’emergència. Al marge d'aquest tipus d’ esdeveniments, el Pla inclou accions de formació contínua per a tots els treballadors de SFM, amb diferents nivells d'exigència en funció del lloc de treball exercit, que garanteixen un coneixement exhaustiu dels protocols a seguir en tot tipus de situacions d'emergència.

El simulacre no afectarà en cap moment al servei ja que es realitzarà mentre el trànsit ferroviari està tallat entre l'estació Intermodal i Pont d'Inca Nou, a causa de les obres de supressió del pas a nivell de Mare de Déu de Lluc. De manera planificada, s'ha volgut fer coincidir les dues circumstàncies per minimitzar els inconvenients en l'usuari.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.