Setmanari d'informació local - 138 anys

Llancen 'Apparella't', una app per trobar «parella lingüística» per practicar el català

29113

La Plataforma per la Llengua ha llançat aquest dijous la nova aplicació 'Apparella't' per a trobar «parella lingüística» amb qui poder practicar el català, amb un funcionament semblant a les aplicacions d'Internet per a lligar.

Segons ha explicat la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, s'ha informat que el 'Apparella't' posarà en contacte un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que té coneixements bàsics però vol adquirir fluïdesa.

«L'objectiu és que els usuaris practiquin el que han après, d'una manera lúdica i entretenguda, però sobretot sense la pressió de si s'equivoquen o no, perquè saben que estan amb una parella que és conscient i que cerca ajudar-los», ha explicat la vicepresidenta de la Plataforma per la Llengua, Mireia Plana.

Així mateix, ha afegit que les parelles lingüístiques són «una eina clau per a contribuir a l'arrelament i a la cohesió social, i per a fer del català la llengua comuna». La iniciativa ha estat donada suport pel Govern, els governs català i valencià i més de 200 mecenes i, en aquest sentit, Planas ha agraït la col·laboració dels tres governs perquè «la promoció de la llengua és i ha de ser important en tot el domini lingüístic», ha recordat Plana.

La consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, ha assistit a la presentació, conjuntament amb la directora general de Política Lingüística, Marta Fuxà, i la directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Ester Franquesa.

Apparella't està disponible gratuïtament per Android i per iOS, i la Plataforma per la Llengua vol arribar a les 10.000 descàrregues.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.