Setmanari d'informació local - 138 anys

Centenars de persones participen en la quarta 'Marxa per la Igualtat'

28805
Imatge de la sortida de Cort de la 'Marxa per la Igualtat'. | A.R./Ajuntament de Palma

La plaça de Cort ha acollit aquest diumenge la sortida de la quarta edició de la Marxa per la Igualtat - Nordic Walking Ciutat de Palma, una caminada popular, gratuïta, i no competitiva, que organitza l'Institut Municipal de l'Esport (IME) dins el seu programa Palmadona i a la qual han participat més de 1.700 persones.

A les 11 h la tinenta de batle d'Educació i Esports, Susanna Moll, ha donat el sus de sortida a la marxa, acompanyada del director general d'Esports de l'Ajuntament de Palma, Sergio Rodríguez, i de representants dels patrocinadors i col·laboradors que han participat en aquest esdeveniment.

Un grup de Nordic Walking ha encapçalat aquesta caminada per la igualtat, oberta a tothom, i que té com a principal objectiu fomentar el dret de la dona cap a l'esport, per la igualtat de gènere.

La prova ha comptat amb un recorregut pel front marítim de Palma adaptat a les condicions i capacitats dels participants, que han pogut realitzar la passejada amb bastons o sense, amb tres nivells de distància: un recorregut de 3,5 quilòmetres fins a la platja del Molinar, un recorregut de 7 quilòmetres fins a Sant Joan de Déu - Es Carnatge i un més llarg d'onze quilòmetres fins a Platja de Palma- Palma Aquarium.

A cadascun dels tres nivells hi ha hagut un arc d'arribada, amb un punt d'avituallament i d'atenció, amb voluntariat esportiu de l'IME. Els participants han pogut gaudir dels actes previs a la marxa a ritme de batucada amb l'actuació de Tambors per a la Pau, els balls dels Gegants de la Sala i una sessió d'escalfament a càrrec de l'Associació Nordic Walking. També s'ha escoltat el 'Manifest per la igualtat i la participació de la dona en l'esport' del Consell Superior d'Esports al qual l'IME es va adherir el gener de 2016.

Les 1.500 primeres persones inscrites han rebut com a obsequi un mocador commemoratiu de la marxa,i han pogut utilitzar el transport públic de manera gratuïta, gràcies a la col·laboració de l'EMT.

En finalitzar la prova, els grups de competició de Hip Hop de l'Associació de Veïns de La Indioteria han animat l'arribada dels participants a l'escenari de Palma Aquarium, on també els monitors de Nordic Walking han ofert una sessió de recuperació muscular. Per concloure, s'ha procedit al sorteig de 38 regals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.