Setmanari d'informació local - 138 anys

Una seixantena de persones promouen un manifest en suport a la candidatura de Veus Progressistes

28743

Un total de 61 persones, entre elles la cantant Maria del Mar Bonet, l'entrenador olímpic Biel Arrom i l'esportista paralímpica Úrsula Pueyo, han subscrit un manifest 'per unes illes diverses, acollidores i progressistes' en suport a la candidatura de Veus Progressistes al Congrés i al Senat espanyols.

El manifest, redactat per Antoni Trobat, s'ha presentat en un acte a la Plaça Llorenç Bisbal de Palma en el qual han participat els candidats de la coalició, Guillem Balboa i Rosa Cursach.

L'actor Joan Porcel, que s'ha definit com a «independent», ha explicat als mitjans que consideren «molt necessari que gent de Mallorca arribi al Congrés» i que estan «preocupats pel ressorgiment de l'extrema dreta».

Per la seva banda, Balboa ha explicat que aquest manifest «representa el punt de partida en el camí de Veus Progressistes» i ha valorat que el text faci referència «al caràcter integrador i acollidor de les Illes, a la convivència i a lluites compartides històriques».

El text fa al·lusió a les fosses franquistes, a la precarietat laboral, l'accés a l'habitatge, l'educació i la sanitat públiques, i parla de valors com el respecte, la comunitat i la solidaritat. També se situa en l'antifeixisme i antiracisme, conté referències a personatges històrics com Emili Darder i Aurora Picornell i es posiciona per lautogovern i el dret a decidir.

Entre altres persones que han signat el text des de l'inici, també figuren el fundador de Diabéticas Aceleradas, Pep Noguera; l'expresident de l'Obra Cultural Balear (OCB), Jaume Mateu; l'escriptor i activista Jaume Santandreu; el músic Joan Laínez; la consellera de Cultura, Fanny Tur; el fundador de Ben Amics, Pere Morey; i altres perfils com professors universitaris, empresaris i activistes, entre d'altres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.