Setmanari d'informació local - 138 anys

Lliure en el paradís

28515

De nord a sud i d'est a oest, l'illa més petita de les pitiüses és un paradís terrenal on trobaràs platges úniques en el món, paisatges increïbles i cultura ancestral. Si tens poc temps per a recórrer-la, una molt bona opció és el alquiler de coches en Formentera. A més, en una illa on cada lloc és de postal i els vespres es viuen millor en solitari, és la millor opció per a gaudir al màxim.

L'illa de Formentera compta amb una extensió de 83 quilòmetres quadrats i compta amb un parell de carreteres, que sumen en total una longitud de 37 quilòmetres. Com a curiositat, en aquest recorregut no trobaràs cap semàfor en el camí.

Recorrent Formentera amb cotxe podràs accedir fàcilment als grans punts d'interès de l'illa. La seva famosa platja, considerada una de les més belles del món: Ses Illetes. Els seus 450 metres de longitud és el principal reclam de l'illa per a rebre més d'un milió de visitants a l'any. Situada en la part nord de l'illa, la seva tranquil·litat, les seves aigües turqueses i aire bohemi, fan d'aquesta platja el racó ideal per al descans.

Per contra, en la part sud de Formentera, a 15 quilòmetres de Ses Illetes, es troba una altra de les estampes més famoses de l'illa. El far de Cap de Barbaria. Aquest far cinematogràfic, va ser retratat en la pel·lícula de Lucía y el sexo de Julio Medem. A aquest s'arriba per una carretera estreta sense cap arbre del qual acollir-te del sol predominant de l'illa. L'opció de llogar un cotxe és fonamental per a no cremar-te sota el sol del mediterrani.

En el costat més oriental de l'illa, en el punt més alt de l'illa, se situa el Mirador de Formentera. Des d'aquí es pot contemplar l'extensió de l'illa al complet, així com, els centenars de velers que envolten a l'illa i els conjunts de corals que es formen en la riba. És un punt perfecte, també, per a veure el vespre amb l'illa d'Eivissa de fons.

Més enllà del mirador, trobaràs un altre far preciós, el far de la Mola. Situat en el penya-segat més alt de Formentera, aquí acaba (o comença) la carretera principal de l'illa. A diferència del seu germà, aquest far està envoltat de naturalesa i, encara que és menys conegut, és perfecte per a fer un pícnic al vespre.

En quina època hem de visitar Formentera?

Si visites Formentera de maig a octubre, tindràs la sort de veure els famosos mercats d'artesania de llarg a llarg de l'illa. En el teu roadtrip per l'illa et trobaràs amb ells, no ho dubtis i per a cadascun d'ells. Art, ceràmica, joies i roba són els seus principals productes, tots ells amb l'encant que caracteritza a l'illa.

Com veus, Formentera té racons espectaculars. Si de debò vols descobrir l'essència d'aquesta illa inigualable, has de recórrer-la amb cotxe. Només així Formentera se't quedarà marcada a foc en el teu cor.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.