Setmanari d'informació local - 138 anys

Grup de Suport a Valtònyc: «Les seves lletres s’emmarquen dins el dret a la llibertat d’expressió i de creació artística»

28213

Aquest dimecres, la Comissió d’Assumptes Institucionals i Generals del Parlament va aprovar una Proposició no de Llei (PNL), presentada pel PP, amb els vots a favor del PP, PSIB i El Pi, a través de la qual es rebutjaven les lletres de Valtònyc, segons els diputats populars, «per fomentar el discurs de l’odi».

Des del Grup de Suport a Valtònyc han volgut tornar a reiterar que les lletres de Valtònyc «s’emmarquen dins el dret a la llibertat d’expressió i dins el dret de creació artística».

«En Josep, no és ni polític ni periodista, és un cantant de rap que ha de poder cantat el que vulgui sense haver d’assumir cap tipus de responsabilitat, i molt manco penal. El debat no hauria de ser si les lletres agraden més o menys, sinó si han de ser perseguides o no. Però ja sabem que en aquest país la llibertat d’expressió i la impunitat són per aquells que es dediquen a fer apologia del feixisme, del racisme i la xenofòbia», han explicat.

A més, han apuntat que la PNL està «totalment fora de lloc i que es deu a l’intent de la dreta i els partits de pseudo-esquerra, d’intentar silenciar una vegada més les veus dissidents contra les seves polítiques i en general conta un sistema corrupte i decadent, que són les que aboquen a les classes populars a la misèria i a la precarietat».

Cal recordar que Valtònyc fa quasi un any que ha hagut de partir a l’exili deixant enrere la seva vida a Mallorca i la seva família per no haver d’entrar a presó. «Ha emprés aquest camí cap a Bèlgica a cercar justícia i a denunciar una vegada més l’autoritarisme i la repressió que es pateix a l’Estat espanyol».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.