Setmanari d'informació local - 138 anys

Llamazares: «L'objectiu d'Actúa és representar a una esquerra que s'ha quedat òrfena»

28103
Gaspar Llamazares (esquerra), fundador d'Actúa, ha assistit a l'acte polític 'Política per a la democràcia' en el Centre Flassaders. | E.P.

Gaspar Llamazares, exdirigent d'Esquerra Unida i fundador d'Actúa, ha assistit aquest dissabte a l'acte polític 'Política per a la democràcia' en el Centre Flassaders de Palma, on ha anunciat que l'objectiu la seva formació és «presentar-se a les eleccions com una organització amable i amb la voluntat de representar una esquerra que en aquests moments s'ha quedat òrfena».

Llamazares ha estat acompanyat de la també dirigent Montserrat Muñoz, que ha explicat «la importància» d'irrompre com una força política, ja que el «bipartidisme està obsolet». Tots dos han apuntat que el Govern central actual ha estat definit «per la confrontació i l'electoralisme».

En aquest sentit, els dos polítics han expressat que «el període de la crispació ha arribat a nivells insuportables» i que s'albira la necessitat de «la bona política, la de la col·laboració». «La bona política és la que cerca acords i representa els ciutadans», ha dit Llamazares. Muñoz, per part seva, ha assegurat que el seu partit té una forma de veure la política diferent, ja que el que cal és «veure el Congrés dels Diputats i no escoltar insults contínuament».

Llamazares ha comparat la trajectòria de la legislatura actual a una 'tragèdia grega', i ha posat l'accent principalment en la corrupció. En aquest sentit, ha explicat que el govern ha utilitzat la 'mentida d'estat', per a ocultar la corrupció institucional. A més ha volgut reflexionar sobre la irrupció de la nova força política de VOX, «que ha encès el 'fervor patriòtic' del país». «És una força política ultraliberal que vol privatitzar-ho tot», ha sentenciat.

A l'acte hi han aparegut un grup de sis funcionaris de presons de la presó de Palma reivindicant la situació dels funcionaris de les presons de tot l'Estat, demanant «justícia salarial», així com «més protecció de l'Administració Pública», ja que al·leguen «tenir plantilles insuficients i envellides» i «falta de recursos a l'hora d'exercir el seu treball».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.