Setmanari d'informació local - 138 anys

ARCA nomina els ajuntaments de Palma i Montuïri al Premi Destrucció del Patrimoni 2019

27795
Sopar anual d'ARCA

L'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) ha nominat els ajuntaments de Palma i Montuïri al Premi Destrucció del Patrimoni d'enguany per la «inacció davant de la proliferació de pintades al centre històric», en el cas de Palma , i per la «destrucció de les cases de possessió del Rafal Franc», a Montuïri.

Segons ha informat ARCA en un comunicat, l'Ajuntament de Palma també està nominat per substituir fanals de ferro i vidre per «esquelets de policlorur de vinil (PVC)».

En concret, l'associació ha assenyalat que la destrucció de les cases del Rafal Franc a Montuïri té «dos màxims responsables», els promotors que, al seu parer, «no han tengut cap sensibilitat amb el patrimoni rural de Mallorca» i l'Ajuntament que «va permetre la demolició sense atendre la petició d'ARCA», que demanava la catalogació d'aquesta possessió ja documentada al segle XVI.

«L'Ajuntament de Montuïri ha tengut una actitud negligent i insensible amb el rastre de la història i amb el paisatge rural de Mallorca», han afegit.

Pel que fa a Cort, ARCA ha apuntat: «El centre històric de Palma cada vegada presenta una imatge més lamentable a causa de la inacció de l'Ajuntament per fer front i eradicar totalment les pintades vandàliques d'alguns grafiters». A més, ha criticat la substitució de fanals de ferro i vidre perquè «per estalviar energia amb la il·luminació no s'ha de perdre la qualitat dels fanals ni la qualitat paisatgística de l'entorn».

La votació dels premis tendrà lloc el dimarts a l'Hotel Portitxol durant el sopar anual d'ARCA, moment en què també es votarà el Premi Protecció del Patrimoni entre Joves Arquitectes de Mallorca (JAM), Equip Recerca sa Galera i Cooperativa Donats de Sant Miquel.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.