Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern explicarà els mecanismes que fa servir per controlar els preus del transport marítim i aeri entre illes

27715

El Govern explicarà els mecanismes que fa servir per controlar els preus del transport marítim i aeri entre illes, després que s'hagi aprovat aquesta iniciativa en una comissió parlamentària.

Durant la seva intervenció, Salvador Aguilera ha manifestat que va realitzar aquesta petició d'urgència fa tres mesos però que no ha estat fins ara quan l'ha atès. «El president del Parlament ha deixat passar tres mesos en no convocar la comissió», ha criticat.

Sobre l'assumpte en concret, Aguilera ha dit que va fer aquesta petició després publicar-se un informe de la UIB que «posava en relleu que es multiplicava fins a quatre vegades el transport marítim de mercaderies» i després de conèixer un estudi d'una important agència de viatges que, tal com ha explicat el diputat, denunciava «l'augment de preus important en els vols de les illes».

En el torn de fixació de posicions, el seu antic company de partit, el diputat de Podem, Carlos Saura, ha votat en contra que es faci aquesta compareixença del conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, perquè considera que «qui la demana (Aguilera) no té legitimitat» per fer-ho.

Per la seva banda, el diputat de MÉS per Menorca, Josep Castells, també s'ha manifestat en contra d'aquesta iniciativa: «Les compareixences s'han de demanar per tractar temes singulars de manera urgent, no per demanar per tòpics de la política balear».

Per la seva banda, el diputat del PSIB, Damià Borràs, ha mostrat el seu vot a favor perquè «sempre diem que sí». Des MÉS per Mallorca també han votat a favor sense pronunciar-s'hi. El PP s'ha abstengut i tampoc no ha valorat el fons de la qüestió.

D'aquesta manera, la comissió parlamentària ha aprovat que Pons expliqui els mecanismes del Govern per controlar els preus del transport marítim i aeri entre illes per sis vots a favor, tres en contra i tres abstencions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.