Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol apel·la a la «força del lideratge» de cara a les eleccions

27605
Armengol i Antich amb les candidates i candidats dels consells a les eleccions de maig. | PSIB-PSOE

Les candidates i candidat als Consells Insulars del PSIB-PSOE han participat aquest dissabte en un acte conjunt, on han fet balanç de la feina feta aquesta legislatura i han explicat el seu projecte per als pròxims quatre anys.

Francina Armengol, Secretària General del PSIB-PSOE i candidata a la presidència de les Illes Balears, ha destacat precisament «la força del lideratge i de la bona feina feta» que dóna al partit cadascun dels candidats i candidates per «començar la campanya electoral de manera totalment engrescadora i il·lusionant».

L’acte, al qual han assistit més de 150 persones, s’ha emmarcat en un espai de debat sobre el bloc ‘Institucions al Servei de les Illes’ de la Conferència Política del PSIB-PSOE, coordinat per Xisco Antich, senador autonòmic i expresident Balear.

«Posam les institucions al servei de la gent i farem el programa electoral amb la ciutadania, de forma consensuada, amb una Conferència Política molt plural i oberta», ha assegurat Armengol.

Els Consells Insulars han estat precisament els grans protagonistes de la jornada, ja que, tal com ha afirmat la també presidenta del Govern, «les illes Balears som especials; cada illa té uns sentiments, unes sensacions i unes necessitats totalment diferents i els Consells són les institucions que més a prop estan de cada realitat insular».

En aquest mateix sentit s’ha expressat també Antich, per al qual els Consells juguen un paper fonamental per fer polítiques de proximitat i «posar les institucions al servei dels ciutadans i ciutadanes».

En aquest sentit, Antich ha criticat la proposta de la dreta i l’ultra dreta d’avançar cap a un model de país uniformador, assegurant que «voler reduir o eliminar les autonomies és una mostra de desconfiança absoluta amb els territoris i la gent de les Illes Balears, ja que entenen que no som capaços de gestionar els nostres governs».

En aquest sentit, el senador ha afirmat que «federalisme significa més democràcia», i per això «no permetrem ni una passa enrere».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.