Setmanari d'informació local - 138 anys

Palma s’adhereix a la xarxa de ‘Ciudades que caminan’

27521

La Junta de Govern ha aprovat aquest dimecres l’adhesió de l’Ajuntament de Palma, mitjançant l’Àrea de Mobilitat, a la xarxa de 'Ciudades que caminan'. L’associació té com a objectiu millorar la situació dels vianants mitjançant la posada en marxa d’iniciatives dirigides a millorar l’accessibilitat universal, la seguretat viària i la cura del medi ambient.

El regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, ha assegurat que Sevilla ha estat «el model a seguir en aquesta xarxa, llançant diferents iniciatives com mapes que mostren a la gent el temps que es triga en anar d’un punt de la ciutat a un altre, reduint el límit de velocitat dins la ciutat o ampliant els espais per als vianants, per exemple». Unes iniciatives que ja estan en marxa a Palma: «Veníem d’un model que s’havia de reequilibrar en favor del vianant; caminant contribuïm a una ciutat millor», ha assegurat el regidor.

Encara que no estan establerts els terminis d’execució d’aquestes iniciatives, Ferrer ha avançat que ja s’està fent feina al respecte i que les volen dur a terme «el més aviat possible». Abans, però, l’àrea se centrarà en fer campanya de conscienciació per diferents punts de la ciutat: «Serà una campanya molt de barri i de casals».

Entre els principis estratègics de l’associació destaquen els següents:

  • Incrementar la mobilitat integral
  • Dissenyar i gestionar espais llocs per a les persones
  • Millorar la integració de les xarxes per als vianants
  • Reduir el perill d’atropellaments
  • Desenvolupar una cultura del caminar
  • Millorar la sensació i seguretat personal

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.