Setmanari d'informació local - 138 anys

Obertes les inscripcions per a la 1a trobada del Moviment Ecolocal Mallorquí del 9 de febrer

27441

A Mallorca, com a les illes germanes, els excessos derivats del monocultiu de masses s'entremesclen amb les conseqüències d'un consum global i una hiperdependència material que fan ineludible emprendre amb urgència un canvi radical de rumb. «Però, cap a on?», es demana el Moviment Ecolocal Mallorquí.

Fa gairebé un any, un grup de persones va creure «necessari, útil i divertit» emprendre un nou camí de reflexió sobre el nostre estat de salut com a poble i com a ecosistema. Resultat d’aquest recorregut i després de compartir més de 100 entrevistes, va néixer la proposta de la 1a trobada del Moviment Ecolocal Mallorquí - MEM! com a «continuació lògica de la ja estesa percepció de la superació de límits socials i ecològics».

Després de visitar cooperatives, associacions i a representants de moviments socials de l’illa, decideixen fer una passa endavant i començar a preparar una jornada que girarà al voltant de tres elements centrals:

  • Posar la cura cap a nosaltres, el nostre entorn pròxim i l'ecosistema en el centre, amb determinació i bon humor.
  • Acostar-nos als elements mínims i il·lusionants comuns per a sostenir relats de transició cap a models de desenvolupament regeneratius
  • Proveir-nos d'espais de trobada presencials, on recuperar el contacte i els ritmes naturals d'intercanvi, de construcció d'idees compartides.

Es desenvoluparà el proper dia 9 de febrer als espais de la Fundació Sa Llavor (Binissalem) i es dividirà en dues parts, una de matí, que anirà des de les 9.30 a les 17.30 i una altra des de les 16.00 fins el capvespre. La primera està enfocada com un taller per a integrants d’organitzacions i a hores d’ara, tenen les places exhaurides. «Ha estat una meravellosa sorpresa», han afirmat des de l’organització.

Integrants de més de 40 entitats com GOB-Mallorca, Amics de la Terra, Fundació Deixalles, Ecotxe, Som Energia, Mercat Social o Tramuntana XXI, Marilles Foundation, Varietats Locals, S’altra Senalla o la Fundació Vida Silvestre Mediterrània, entre d’altres, ja han confirmat assistència.

L'horabaixa, orientada als associats, simpatitzants i voluntaris, diuen serà una «petita festa». Un espai on poder compartir tot l'ocorregut durant el matí, obert també a tota persona que tengui alguna cosa de valor per a aportar «des d'un projecte, una visió, una idea, una glosa o una cançó vora el foc».

Des de l’organització han previst l’ajuda de 3 persones per a la facilitació i un grup de voluntàries que s’encarregaran de la comoditat dels assistents així com d’una guarderia. A més, les mans del mestre cuiner Joan d’es Ginebró prepararan el dinar per recobrar forces al migdia. L’entrada és gratuïta i tothom hi està convidat, això sí, demanen inscripció prèvia.

En definitiva, es dibuixa una jornada d’agermanament del teixit ecologista, associatiu i cooperatiu de l’illa al voltant d’un lema que ja ve agafant força: «Mallorca és per a qui la cuida».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.