Setmanari d'informació local - 138 anys

Com cuidar al teu millor amic

27391

La dieta és un dels aspectes dels cans que més hem de vigilar. Per a estar sans és necessari que comptin amb una alimentació adequada a cada tipus de ca. I és que si no mengen l'òptim per a ells poden sorgir problemes de salut com la diarrea, la gastritis o l'obesitat.

Una de les opcions per les quals s'hauríem d'optar perquè no es produeixin aquestes dificultats és per la comida natural para perros, és a dir, per aliments que incloguin la carn o l'arròs, que comptin amb tots els nutrients que necessiten i que formin un menú caní complet i equilibrat.

Però a més d'aquest tipus de menjar existeix també la comida light para perros, indicada per a aquells cans més propensos al sobrepès o poc actius. I és que aquests aliments tenen pocs greixos i són rics en minerals i vitamines.

Aliment per a cadells

No obstant això, el menjar que li proporcionem als nostres gossos dependrà de la seva raça i de la grandària que tinguin ja que no tots els cans fan la digestió de la mateixa manera. Per exemple, el alimento para cachorros té unes característiques concretes que hem de conèixer.

El primer que cal saber és que el menjar per als gossets que es troben en fase de creixement està creada específicament per a ells i per a les seves necessitats concretes, ja que precisen d'una major quantitat de nutrients que un gos de major edat. Per aquesta raó, se'ls ha de donar fins que compleixin 1 any.

En concret, el més adequat és que optem per aliments secs. I és que compten amb més proteïnes i nutrients que els aliments mullats, amb una menor quantitat d'aigua i són més fàcils de digerir per als delicats estómacs dels cadells. Però podem fins i tot barrejar tots dos tipus d'aliments sense cap problema.

Respecte a la quantitat de menjar que hem de donar al nostre cadell dependrà de diversos aspectes. I és que els gossos més grans i que no solen parar de moure's en tot el dia necessitaran més aliments, mentre que aquells més petits i que no siguin molt actius no requeriran tant menjar. Això sí, encara que els cadells mengin menys que els gossos adults han d'alimentar-se 3 vegades al dia durant 5 mesos i ja després dues vegades al dia.

Aliment per a gossos majors

El alimento para perros mayores és diferent que el dels cachorritos. Els gossos adults menjaran majors quantitats, encara que això no significa que tots mengin el mateix. Segons la raça que siguin, la grandària que tinguin i l'energia amb la qual expliquin se'ls haurà de donar més o menys aliments.

Les races de petita grandària cremen ràpidament l'energia i per això el més probable és que necessitin quantitats majors de menjar riques en greixos, carbohidrats i amb proteïnes afegides perquè tinguin més energia. A les races més grans els pot ocórrer el contrari, però solen tenir més apetit i els seus menjars han de ser baixes en greixos i riques en proteïnes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.