Setmanari d'informació local - 138 anys

Les declaracions de risc de menors continuaran sent competència dels Consells

27313

Les declaracions de risc de menors continuaran sent competència dels Consells, segons ha informat aquest dimarts MÉS per Menorca després de la celebració de la Comissió d'Assumptes Socials.

La formació menorquinista ha explicat que ha aconseguit que les 17 propostes que havia presentat al projecte de llei de l'atenció i els drets de la infància i adolescència s'hagin introduït en el text.

Precisament una de les esmenes formulades per aquesta formació ha permès canviar el text inicial del projecte de llei que preveia passar les competències de les declaracions de risc de menors als ajuntaments. «El text inicial preveia que les competències en les declaracions de risc, actualment en mans dels consells insulars, passessin als ajuntaments de forma directa, ignorant la voluntat o la realitat de cada illa», han assenyalat des de la formació.

En aquesta línia, amb els canvis introduïts per a dur a terme el canvi d'aquesta competència farà falta l'acord del consell insular corresponent i l'acceptació de cada ajuntament, via delegació de competència. «D'aquesta manera es reconeix la capacitat de cada Consell per a definir el seu model en la gestió de declaracions de risc a partir de la seva realitat territorial», han manifestat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.