Setmanari d'informació local - 138 anys

Reivindicació de la Cultura en la gala de lliurament dels Premis Ciutat de Palma

27275

El Teatre Principal de Palma ha acollit aquest diumenge vespre la gala dels Premis Ciutat de Palma 2018, durant la qual s’han entregat els vuit guardons convocats. En total, la dotació de tots els premis ha ascendit a 88.000 euros.

L’equip responsable de la posada en escena d’aquesta cerimònia han estat professionals de les arts escèniques, igual que a les tres darreres edicions. La direcció ha recaigut en Marga López, mentre que Sergi Baos s’ha encarregat del guió. Els actors Miquel Àngel Torrens, Clara Ingold i Joan Manel Vadell s’han posat en la pell de personatges com Gaspar Bennàssar, Borges, Uetam o Matilde Escalas mentre Morgana Jazz ha anat versionant cançons d’aquella època.

Discurs del batle

Durant el seu discurs, el batle de Palma, Antoni Noguera, ha afirmat que “la cultura és l’eix a partir del qual podem pensar el futur que volem i vertebrar-lo”. “Perquè ara més que mai necessitam una societat viva i participativa, formada en igualtat d’oportunitats, crítica i respectuosa, capaç d’entendre i valorar que la pluralitat i la diversitat ens enriqueixen i engrandeixen el patrimoni de la nostra ciutat”.

Per al batle, “contra el racisme, la xenofòbia, la incomprensió, la intolerància, el masclisme i la misogínia, i per als drets inalienables de les dones i dels homes, la igualtat, del respecte... cultura i més cultura”. “I, més important encara, l’orgull i el reconeixement a les persones que la inspiren i la promouen: els seus creadors”. Noguera ha remarcat que “des de l’inici de l’actual mandat l’equip de govern que presidesc ha posat l’èmfasi a contribuir que la nostra societat sigui més participativa, a fer-li més avinent encara tota una oferta cultural sòlida i variada”. “La nostra acció s’ha organitzat donant forma i continguts a la idea de Palma Creativa per a difondre la riquesa creativa de la ciutat, tant des del punt de vista històric com des de la seva contemporaneïtat, i posar en valor el potencial de Palma en el sector de la creació”, en paraules del batle.

A continuació, el batle ha repassat els quatre eixos de la feina desenvolupada els darrers quatre anys: rehabilitar i conservar el patrimoni, treballar per una cultura inclusiva i participativa mitjançant un programa d’activitats que posa en valor la creació local i descentralitza l’oferta cultural, i que incorpora els projectes impulsats des de la ciutadania; donar suport el sector cultural amb un programa d’ajudes i reforçar la identitat fomentant l’ús de la nostra llengua i recuperant la memòria de la ciutat.

Llistat de premiats

Els guanyadors han estat els següents:

Premi Llorenç Villalonga de novel·la. Rosa Mª Calafat Vila (Andratx, 1963) per “La família. Sagrada exposició de la mort”.

Premi Joan Alcover de Poesia. Joan Manuel Pérez i Pinya per “Ut pictura poesis” (títol provisional).

Premi Antoni Gelabert d’Arts Visuals. Núria Güell Serra (Vidreres, 1981) per 'De putas. Un ensayo sobre la masculinidad'.

Premi d’Audiovisuals: Javier García Lerín per 'Els ulls s’aturen de créixer'.

Premi de Còmic. Rocío Gómez Mazuecos per 'El incongruente'.

Premi d’Arts Escèniques. 'Llum trencada', d’Iguana Teatre.

Premi Bonet de Sant Pere de Música al millor enregistrament musical. Bubota Discos per l’àlbum 'Futbol d’avantguarda', de Da Souza.

Premi d’investigació. Alejandro Valenzuela per 'Biodiversitat urbana: La gestió dels recursos animals en la Palma medieval'.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.